SAHA Derneği Yazı Dizisi “border_less Art Book Days” Değerlendirmesi İle Devam Ediyor

Sanatçı, küratör ve eleştirmenlerin üretim ve etkileşim ortamlarını geliştirmeyi hedefleyen SAHA Derneği’nin bağımsız sanat yazınına destek vermek için başlattığı yazı dizisi, Evrim Altuğ’un 12-13-14 Nisan’da gerçekleşen border_less Art Book Days hakkında yazdığı değerlendirme ve border_less ekibiyle yaptığı söyleşiyle devam ediyor.

Altuğ, “Sanatın kitabı da, kitabın sanatı da sınırsızlığın sınırında” başlıklı yazısına şöyle başlıyor:

“İstanbul Sıraselviler’e Nisan ortası üç gün boyunca sanat kitapları yağmuru yağdıran border_less imzalı ilk Sanat Kitapları Günleri, ardında sınırsız imkânlara dayalı, umut dolu ve sınır ötesi bir pozitif enerji ve iki yeni sanatçı kitabı projesi için fon sözünü bıraktı. Pek çok kişi ve kurum desteğiyle ortaya konulan girişime border_less bünyesinde emeği geçen Huo Rf ile Melek Gençer’e göre, “Etkinlikte sanatçılar, kurumlar, galeriler, yayınevleri, yazarlar, izleyiciler ile bir arada olmak, paylaşmak, konuşmak, hepimize çok iyi geldi.”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

SAHA Derneği Hakkında

Kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olarak, çağdaş sanatı destekleme amacında birleşen bir grup sanatsever tarafından 2011 yılında kuruldu. Dernek, Türkiye çağdaş sanatının tanınırlığını ve bilinirliğini artırmak amacıyla, bu doğrultudaki projelere karşılıksız destek veriyor. Evrensel değerlere saygılı ve demokratik duruşuyla, Türkiye çağdaş sanatı için özgür bir “saha” oluşturulmasını misyon ediniyor.

Web sitesi, Instagram, Facebook ve Twitter adresleri.