Hak Temelli Habercilik Yarışmasına Başvurular Başladı!

Eşit Haklar İçin İzleme Derneği, eşitlikçi haberciliğin önemini vurgulamak ve yaşadıkları bölgelerdeki insan hakları ihlalleri ile ayrımcılık vakalarını haber yapan yerel gazetecileri cesaretlendirebilmek adına, Hak Temelli Habercilik Yarışması düzenliyor!

Yarışmaya katılım için çeşitlilik, dahiliyet ve ayrımcılık üzerine hazırlanmış yeni haberlerin sunulması bekleniyor. Yarışmaya katılan yerel gazetecilerin haberleri arasından 5 tanesi, 3 kişilik bağımsız jüri tarafından seçilecek ve ödüllendirilecek.

Dilin kullanımı, kapsayıcılık, kapsamlılık ve bölgesel temsil gibi kriterler üzerinden haberler dikkate alınacaktır. Hak Temelli Yarışması’nın sonucunda seçilen habercilere “Ayrımcılıkla Mücadele Ödül Gecesi”nde yine ayrımcılık karşıtı eşitlik teması ile düzenlenen Kısa Film Yarışması ve Grafik Tasarımı Yarışması kazananları ile birlikte ödülleri verilecektir.

Haberlerin bağımsız jüri tarafından değerlendirilmesinin ardından, hak temelli bakış açısı ile haber yaparak meslek hayatlarını sürdürmelerini teşvik etmek adına seçilen beş haberi hazırlayan her gazeteciye 750 Euro destekte bulunulacaktır.

Bağımsız jüride Gökçer Tahincioğlu, Pakrat Estukyan ve Ülkü Doğanay yer alıyor. *Yarışmaya yayınlanmış veya yayınlanmamış haberleriniz ile başvurabilirsiniz. Eğer yarışmaya daha önce yayınlanmış bir haber ile başvuru yapılacaksa (yerel ve ulusal basılı gazetelerde, internet haberciliğinde) haberin 2018 yılı içinde yayınlanmış olması gerekmektedir. Başvurularda kelime/vuruş sınırı bulunmamaktadır. Bununla birlikte video haberler değerlendirmenin eşit yapılması için kabul edilmeyecektir. Fakat ayrımcılık temasında video haberlere sahipseniz, ekip yaygınlaştırmaktan ve desteklemekten memnuniyet duyacağını belirtiyor.

* Yarışmaya birden fazla haber ile başvuru yapabilirsiniz.

*Yarışmaya son başvuru tarihi: 31 Temmuz 2019 *Haberleri “Haber Yarışması Başvuru” konusu ile esitlikforumu@gmail.com adresine iletişim bilgileriniz ile birlikte göndermeniz gerekmekte.

Çalışmalarını ve duyurularına ulaşmak için derneği Twitter, İnstagram, Facebook ve Youtube‘dan takip edebilirsiniz.