İLEM Eğitim Programı 18. Dönem Mezunlarını Veriyor

İlmi Etüdler Derneği (İLEM) Eğitim Programı 2018-2019 Kapanış Konferansı ve Mezuniyet Programı 4 Mayıs 2019 Cumartesi günü saat 14:00’da Marmara İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Raşit Küçük Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.

İLEM, her yıl mayıs ayının ilk haftasında üç yıl süren İLEM Eğitim Programını tamamlayan öğrencilerin mezuniyetlerinin gerçekleştiği hem de kapanış konferansının icra edildiği bir mezuniyet programı düzenliyor. Kapanış konferanslarında geleneksel olarak, sanat, edebiyat ve düşünce dünyasından duayen isimler, yeni mezunlar için son ders hüviyetinde bir konuşma gerçekleştiriyorlar. Bu seneki kapanış konferansında da Dursun Ali Tökel, “İçin Estetiği: İslam’da Estetik ve Ahlak” başlığı çerçevesinde konuşma gerçekleştirecek.

Konferansta  “için estetiği” yok mudur? Davranışın, yani ahlakın estetiği nedir? Ahlak ile estetik arasındaki ilişki nedir? Eğer “estetik” bilinen anlamıyla “güzelin bilimi” ise, ahlakın güzelliği estetiğin hangi kategorisine girer? Sorularına cevap bulunmaya çalışılacak ve bu sorular çerçevesinde İslam’da, biçimin ötesinde, mana estetiğine yapılan vurguların kısa bir sorgulaması yapılacak.

Program, İLEM Eğitim Programı’ndan mezun olmaya hak kazanan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesiyle sona erecek.