Alevi Dernekleri’nden Kılıçdaroğlu’na Yapılan Saldırıya Tepki

Alevi dernekleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde gerçekleşen linç girişimine açıklamayla tepki gösterdi.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Alevi Kültür Dernekleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Vakıflar Federasyonu, Demokratik Alevi Dernekleri, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu yaptıkları ortak açıklamada, Kılıçdaroğlu’na karşı yapılan saldırının Alevileri tedirgin ettiği dile getirildi.

Saldırının ‘planlı’ olduğu vurgusu da yapılan açıklamada, “Özellikle seçim döneminde sevginin, hoşgörünün ve birlikte yaşama tahammüllünün şiddet söylemleri ile yok edildiğini hepimiz biliyoruz, ülkemizin sosyal dokusu bu söylemler yüzünden çökmüş, iktidar güçlerinin şiddet söylemleri ile halk bloklaştırılmıştır. Şiddet içeren ucuz “popülizm söylemleri “ , “sosyal muhafazakârlık dili ” gibi kavramları kullanıp, devletin “beka” sorununu şiddet ilişkisine çevirerek, halkı tehdit edenler bu tabloya dönüp bir baksın.” denildi. Yerel seçim sonuçlarının ülkeyi salt sosyal-siyasal sorunlar temelinde ayrıştırmanın imkansız olduğunu ortaya koyduğu belirtilen açıklamada, “Tüm halklar ortak barış, güven ve huzur doktrini temelinde birleşmiştir. Biz Aleviler; organize edilmiş ve nabız ölçmek için planlamış bu saldırıyı mevcut kurumlarımızla kınıyoruz, Bizler güçlüyüz ve örgütlüyüz tüm halklara karşı yapılacak herhangi bir saldırıya asla izin vermeyeceğimizi kolektif birlikteliğimizle cevap vereceğimizi bildiriyor, saygılarımızı sunuyoruz.“ ifadelerine yer verildi.