İzmir’de ‘Asfalyalar’ Atmayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak’ta bulunan tarihi elektrik fabrikasının satış ihalesine katılarak 35 milyon liraya satın aldı. Tarihi binanın satılmaması için kurulan Asfalyalar Platformu kararı, “Farklı yönetim anlayışları karşısında her iki girişimin de ulaştığı başarılı sonuçlar şehrimiz, ülkemiz ve dünyamız için umut vericidir.” şeklinde değerlendirdi.

İzmir’de tarihi elektrik binasının özelleştirilmesine karşı çıkmak için kurulan Asfalyalar Atmasın Platformu başarıya ulaştı. Platformun tarihi binanın belediye tarafından satın alınarak, kültürel faaliyetlerin merkezi bir adres olarak yapılandırılması talebi, İzmir’in yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından yerine getirilmiş oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe’nin katıldığı ihalede, tarihi elektrik fabrikasının satışı açık artırma usulü ile yapıldı. Büyükşehir Belediyesi 35 milyon lira ile fabrikayı satın aldı.

Asfalyalar Grubu kararı, “Hepimizin bildiği gibi, yeni dünya düzeninde sivil girişimler yönetimin kararlarında doğrudan belirleyici etkide bulunmaktadır. Şehrimiz özelinde ise Kültürpark’a Dokunma grubunun çabaları bunun bir ilk örneğini oluşturmuş ve daha sonra da Asfalyalar Atmasın grubu aynı doğrultuda ilerlemiştir. Farklı yönetim anlayışları karşısında her iki girişimin de ulaştığı başarılı sonuçlar şehrimiz, ülkemiz ve dünyamız için umut vericidir. “ şeklinde değerlendirdi.

Asfalyalar Atmasın Platformu’yla kuruluşundan hemen sonra yaptığımız röportaj için tıklayınız…