Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı kuruluyor!

01 Nisan 2019
Türkiye'nin sosyal girişimcilerini, bu alana ilgi duyan aktif vatandaşlarını, sivil toplum kuruluşlarını, sosyal girişimcilik alanında yer almak isteyen kamu kurumları ve özel kuruluşları bir araya getirecek Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı kuruluyor!
Ağ projesi çerçevesindeki hedeflerden biri de Türkiye’de sosyal girişimcilik alanının durumunu tespit etmek ve sosyal girişimcilik potansiyelini ölçecek bir araştırma gerçekleştirmek.
Sosyal girişimciliğin gelişmesi için gereken koşulları ortaya çıkaracak ve yaklaşık 5-7 dakika arası sürecek ekosistem araştırmasına katılmak için tıklayınız.   Anket, 3 Nisan 2019 Çarşamba gününe kadar doldurulabilir. 
AB Başkanlığı tarafından yürütülen Sivil Toplum Sektörü Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı çerçevesinde desteklenen proje; Vehbi Koç Vakfı liderliğinde Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu, Ashoka Türkiye, TED Üniversitesi İstasyon TEDÜ Sosyal İnovasyon Merkezi, Sosyal İnovasyon İnisiyatifi Derneği, Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yenilikçi Çözümler Derneği, Mozaik Foundation (Bosna Hersek) ve Social Entreprise UK (İngiltere) ortaklığıyla yürütülüyor.
Türkiye geneline etki etmesi amaçlanan projenin iştirakçi ortakları ise Abdullah Gül Üniversitesi, Ankara Kalkınma Ajansı, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Nilüfer Belediyesi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. 15 kurumun güç birliği ve konsorsiyumu ile kurulan Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı, sizin de katılımlarınızla daha da genişlemeyi, kapsayıcı olmayı ve işbirliğini hedefliyor.