AB İzleme Ağı, Sivil Toplum Destek Programı 3 Hibe Programı Hakkında STK’ların Geri Bildirim Katkılarını Bekliyor

Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından uygulanan Kamu Sektörü ve STK’lar Arasında İşbirliğinin Güçlenmesi İçin Ortaklıklar & Ağlar Hibe Programı kapsamında TAV (Türkiye Avrupa Vakfı), YADA (Yaşama Dair Vakıf) ve İKV (İktisadi Kalkınma Vakfı) ortaklığında “AB İzleme Ağı” başlıklı bir proje yürütülmekte.

Bu proje ile Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının hem AB süreçlerine katılım ve bu süreçleri izleme, hem de kendi çalışma alanlarına yönelik sosyal etki izleme kapasitelerini artırarak toplamda sivil toplumun AB süreçlerine olan katkısının artmasını hedefleniyor. Bu bağlamda, bu proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerden biri de Avrupa Birliği Başkanlığı’nın yürüttüğü hibe programlarıyla ilgili olarak sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerini toplamak olacak. Proje, bu görüş ve önerileri derleyerek Avrupa Birliği Başkanlığı’na yeni dönemdeki destek programları ve ilgili diğer etkinlikleriyle ilgili geri dönüş sağlamayı hedefliyor.

Proje, bu görüş toplama sürecinin ilkini yakın dönemde başvuruya açılacak Sivil Toplum Destek Programı 3 Hibe Programı ile ilgili gerçekleştirecek. Yakın dönemde başvuruya açılacak Sivil Toplum Destek Programı 3 Hibe Programı kapsamında Avrupa Birliği Başkanlığı sivil toplum kuruluşlarının bu hibe programının içeriği ilgili görüşlerini (geri dönüşlerini) ve almak; bu geri dönüşler üzerinden programının çağrı içeriğine yönelik düzeltmelerde bulunmak istiyor. AB İzleme Ağı projesi de bu isteğe aracı olarak sizlerden geri bildirimlerinizi bekliyor.

Sivil Toplum Destek Programı – 3 Hibe Programı’na yönelik dönüşünüzü iletmek için aşağıdaki anketi 27 Mart 2019 saat 17.00’ye kadar doldurulması gerekmekte. 

https://goo.gl/forms/amDNxqpptrvvISbk2

Etkinlik 29 Mart 2019 Cuma günü, Saat 10.00-13.00 arasında İKV ofisinde gerçekleşecek.

Ek bilgi:

  1. AB İzleme Ağı projesiyle ilgili detaylı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz.
  2. Geçtiğimiz dönemlerde gerçekleştirilen Sivil Toplum Destek Programı ve benzeri hibe programlarının rehberlerine linklerden ulaşabilirsiniz.
  3. Sivil toplum destek programının gerçekleştirilmesine temel sağlayan IPA II’yle dair detaylı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz.