Sivil Toplum Alanında Çalışanlara Özel Derin Demokrasi Temel Eğitimi

Dünyada 20 ülkede uygulanmakta olan ve Türkiye’de 5 senedir yaygın olarak öğretilen “Deep Democracy The Lewis Method” eğitimi 12-13 Nisan tarihlerinde İstanbul'da!

Ekibinizde veya yer aldığınız gruplarda daha etkili kararlar aldırmak istiyorsanız, alınan kararlara daha fazla katılım isteyen bir lider veya katılımcı iseniz, farklı görüşleri dile getirmeyi mümkün kılan bir katılımcı ortam yaratmak sizin için önemli ise, yönettiğiniz veya yer aldığınız ekip/grupların dinamiklerini daha iyi anlamak istiyorsanız eğitime katılabilirsiniz.

Bu 2 günlük program, Deep Democracy’nin temellerini öğretmeyi amaçlıyor. Deep Democracy bakış açısını ve yenilikçi yöntemlerini öğreten aşağıdaki konu başlıklarından oluşur:

  • Grupların bilinci/bilinç altının oluşumu ve direnç davranışları
  • 4 adımda karar almayöntemi
  • Eşikler ve kısır döngüler
  • Rol teorisi•Dinamik diyalog
  • Toplantıyı başlatma ve kapatma yöntemi
  • İletişim hataları
  • Tartışma

Kolayca hayata geçirebileceğiniz bu eğitim son derece deneyimseldir. Hem bireylerinvhem devgrupların dinamiklerine ve bilgeliğine dair daha fazla farkındalık kazanmanızı sağlar.

Eğitimin Temelleri

Derin Demokrasi Lewis Metodu, Güney Afrika’da demokrasiye geçiş dönemi sırasında geliştirilen ve dünyada 20’den fazla ülkede uygulanan fasilitasyon ve çatışma yönetimi yaklaşımıdır. Derin Demokrasi Lewis Metodu, söylenmesi zor ve gizli kalan görüşler dahil olmak üzere bütün seslerin duyulmasını sağladığı için çözülmesi imkânsız gözüken problemlerin çözümünü mümkün kılan sıradışı ve yenilikçi bir yöntemdir. Psikolog ve fizikçi Arnold Mindell’ın çalışmalarını temel alır. “Lewis Metodu” olarak bilinen bu yaklaşım ise Mindell’in kavramlarını herkes tarafından anlaşılır hale getirmiş, basit araçlar oluşturmuş ve grup fasilitasyonu için uyarlamıştır.

Eğitim Bilgileri

Eğitim Tarihleri: 12-13 Nisan

Eğitim Saatleri: Her 2 gün 09:30-17:00 arası

Eğitim Ücretleri: Katılımcı başına 750-TL+KDV (sadece sivil toplum çalışanlarına özel)Bu ücrete eğitim materyallerive telif hakkı ödemesi dahildir ancak öğlen yemek hariç tutulmuştur.

Eğitim Yeri: Akatlar Mah. SelçuklarSok. Eti Apt. A Blok No:14D.6 Beşiktaş İstanbul

Eğitim Dili: Türkçe

Katılımcı Sayısı:Kontenjan 12 katılımcı ile sınırlıdır.

Daha fazla bilgi almak ve kaydolmak için cigdem@tribe.com.tradresine mail atabilir veya 0532 467 00 75 cep numarasından arayabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Tüm Haberler