Ortak Bilim İnsanı Ödülü

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı, nitelikli bilimsel çalışmaları ve genç bilim insanlarını desteklemek, özendirmek amacıyla 2019 yılında ödül vereceğini açıkladı. 

Bilimsel çalışmanın konusu:

Başvurulacak bilimsel çalışmanın, vakfın amaçları kapsamında olması gerekmektedir. Bu sebeple; “ortak yaşamın inşasına ve geliştirilmesine yönelik” her tür bilimsel çalışmayla başvuruda bulunulabilir.

Başvuru süresi:

Ödül için başvurular 3 Mayıs.2019 Cuma günü saat 17:00’a kadar yapılabilecektir.

Başvuru yapabilecekler:

Aşağıda sıralanan koşulları haiz adaylar başvuruda bulunabilir. Bu koşulları yerine getiren adaylar adına çalıştıkları akademik kurumlar da başvuruda bulunabilir.

Gerekli koşullar:

  1. Dünyanın her yerinden genç bilim insanları ödül için başvurabilirler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak zorunlu değildir.
  2. Adayların 01.01.984 ve sonrası bir tarihte doğmuş olması gerekir. Akademik çalışmaları için Türkiye dışına gitmek zorunda kalan adaylar için 01.01.1980 ve sonrası doğumlu olmak yeterlidir.
  3. Başvuran bilim insanlarının sağlık bilimlerinde lisans, diğer bilim dallarında en az yüksek lisans derecesi olması gerekmektedir.
  4. Başvuru konusu çalışmanın 2017-2018 yıllarında yayınlanmış yüksek lisans tezi, doktora tezi ya da hakemli dergilerde yayınlanmış bilimsel makale özelliği taşıması gerekmektedir.
  5. Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile birinci derece yakınları ve Bilim Ödülü Değerlendirme Kurulu üyeleri ile birinci derece yakınları başvuruda bulunamaz.
  6. Başvuru konusu bilimsel çalışma Türkçe olmalıdır. Yabancı dilde yapılan çalışmaların tatmin edici çevirileriyle başvuru yapılabilir.
  7. Ödül kazanan çalışma, vakfımız iktisadi işletmesi ya da anlaştığı bir yayınevi tarafından kitap olarak yayınlanabilir. Bu halde ödül miktarının yarısı tutarında ayrıca telif ücreti ödenir. Ödül kazanan çalışma, ayrıca vakıf adına yayınlanan dergi, bülten vb. yayınlara da konulabilir. Bu halde ayrıca telif ücreti ödenmez. Başvuran, gerekli belgeleri tamamlayıp başvurusunun kabulü ile bu koşulları kabul etmiş sayılır. 

Başvuru belgeleri ve detaylar için tıklayınız.