Hak Temelli Habercilik Yarışmasına Başvurular Başladı

Eşitlik Forumu, eşitlikçi haberciliğin önemini vurgulamak ve yaşadıkları bölgelerdeki insan hakları ihlalleri ile ayrımcılık vakalarını haber yapan yerel gazetecileri cesaretlendirebilmek adına, Hak Temelli Habercilik Yarışması düzenliyor.

Yarışmaya katılım için çeşitlilik, dahiliyet ve ayrımcılık üzerine hazırlanmış yeni haberlerin sunulması beklenmekte. Yarışmaya katılan yerel gazetecilerin haberleri arasından 5 tanesi, 3 kişilik bağımsız jüri tarafından seçilecek ve ödüllendirilecek. Dilin kullanımı, kapsayıcılık, kapsamlılık ve bölgesel temsil gibi kriterler üzerinden haberler dikkate alınacak. Hak Temelli Yarışması’nın sonucunda seçilen habercilere “Ayrımcılıkla Mücadele Ödül Gecesi”nde yine ayrımcılık karşıtı eşitlik teması ile düzenlenen Kısa Film Yarışması ve Grafik Tasarımı Yarışması kazananları ile birlikte ödülleri verilecek.

Haberlerin bağımsız jüri tarafından değerlendirilmesinin ardından, hak temelli bakış açısı ile haber yaparak meslek hayatlarını sürdürmelerini teşvik etmek adına seçilen beş haberi hazırlayan her gazeteciye 750 Euro destekte bulunulacak.

Haberlerin “Haber Yarışması Başvuru” konusu ile Word formatında, esitlikforumu@gmail.com adresine iletişim bilgileri ile birlikte gönderilmesi gerekmekte.

Son başvuru tarihi: 4 Nisan 2019