MAZLUMDER’den Cumhurbaşkanına Mektup

22 Şubat 2019
MAZLUMDER Başkanı Ramazan Beyhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupta: güçlünün değil haklının üstün olduğu bir Türkiye için "Lütfen, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için, değerlerimize büyük zararlar veren söz konusu uygulamalara engel olunuz." dedi.

MAZLUMDER Başkanı Ramazan Beyhan mektubuna, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın’ın AK Parti Kızılcahamam 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’ndaki şu sözleri hatırlatarak başlıyor: “AK Parti bu ülkede her bir vatandaşımızın içinde kendi hayallerini, hedeflerini bulduğu, kendine yer bulabildiği, kendini evinde hissettiği dev bir çatıdır. Bu çatının altında asla istismarı bulamazsınız, yalanı, kandırmacayı bulamazsınız, ayrımcılığı ötekileştirmeyi, haksızlığı göremezsiniz.

(…) Emniyet müdürlüklerini artık korkulan yerler olmaktan çıkardık. Doğrusu eskiden karakola gittiğimizde biraz ürperirdik, korkardık, çünkü malum oturtulan yerlerden tut da oradaki işlemlere varıncaya kadar hepsi insani olmayan bir yapıdaydı. Ama şimdi bizler geldiğimizden bu yana ısrarla şunu söyledik, ‘İşkenceye sıfır tolerans’ dedik.

Biz kimseyi kökeninden, dininden, inancından, kültüründen veya herhangi bir farklılığından dolayı ötekileştirmiyoruz, ayrıştırmıyoruz.”

Bugün gelinen durumun içler açısı olduğu, Diyarbakır’da bir kadının site içindeki evine, gece yarısı 03.00’te, kapısı koçbaşı ile kırılarak girildiği. inanca ve mahremiyete saygı gösterilmediği., nezarethanelerde kadınların başörtülerinin çekip alındığı, STK’lar üzerinde baskı kurulduğu, basın açıklamalarının engellendiği, kapalı dernek toplantılarında bile polislerin kapılara dayandığının belirtildiği mektupta, “İçişleri Bakanı, suçu önleme adına güvenlik görevlilerine şiddet tavsiye edip, “yakalayın, ayaklarını kırın” diyebiliyor. Bir kadın, erkek güvenlik görevlileri tarafından, ‘karga tulumba’ gözaltına alınırken, cinsel taciz tartışmalarına neden olacak görüntüler basına yansıyor. Sorumlu Bakan, ‘suçlu bile olsa bir kadına böyle davranılmaz’ diye polisini uyaracağına; ‘Yasadışı eylem yapıp direnirseniz, uyarılardan sonra ‘kargatulumba’ gözaltına alınırsınız. Eğer bir taciz varsa üzerine ilk biz gideriz. Hayatı kendi gibi düşünmeyenleri tacizle geçenlerin ‘Babası FETÖ’den ihraç, kardeşi DHKP-C’li, proje kadın’üzerinden polisi ezmesine müsaade etmeyiz’ diye bir tweet atabiliyor.” ifadelerine yer verildi.

FETÖ ya da diğer örgütler bahane edilerek hukuk ve adâlet görmezlikten gelinmemesinin vurgulandığı mektupta, “Güçlünün değil haklının üstün olduğu bir Türkiye! Lütfen, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için, değerlerimize büyük zararlar veren söz konusu uygulamalara engel olunuz.” çağrısında bulunuluyor.

Mektubun tamamını okumak için tıklayınız