Doğa ve İklim Söyleşileri

Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi’nin (İPM) doğa koruma ve iklim değişikliği alanında çalışan araştırmacı, akademisyen ve sivil toplum gönüllülerini buluşturmayı amaçlayan Doğa ve İklim Söyleşileri’nin ikincisi bu akşam gerçekleşecek.

Çevre ve iklim alanlarını çok disiplinli bir anlayışla bir araya getirmek amacıyla bu öğretim yılında ilk kez başlatılan Doğa ve İklim Söyleşileri, farklı konuşmacılarla iki ayda bir yapılıyor.

Doğa ve İklim Söyleşileri’nin ikinci konuşmacısı, Berlin Doğa Tarihi Müzesi’nde doktora sonrası araştırmacı olarak görev yapan Emrah Çoraman. Biyocoğrafya üzerine çalışmalar yürüten Çoraman, geçmişte yaşanan çevre koşullarındaki değişimlerin türleri nasıl etkilediğini anlamaya çalışıyor. Buradan öğrendiklerini kullanarak günümüzdeki iklim değişikliğinin türleri nasıl etkileyeceğini araştırıyor. Söyleşide, kendi araştırmaları ve çalıştığı doğa tarihi müzesindeki deneyimlerinden yola çıkarak altıncı büyük yokoluş ve iklim değişikliği konularını anlatacak ve bu yokoluşu durdurmanın yollarını tartışmaya açacak.

Antroposen’in Geleceği: İklim Değişirken Genler, Türler, Ekosistemler ” başlığı çerçevesinde yapılacak söyleşinin teması şöyle:

“İnsan tarafından yapılan doğa tahribatı, türlerin yok oluş hızını arttırdı. Soyu tükenen türlerin sayısı o kadar hızlı artıyor ki, bilim insanları bunun altıncı büyük yokoluşa neden olacağını düşünüyor. İşin daha da can alıcı kısmı, şu andaki gidişatta iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin henüz tam olarak devrede olmaması. Yakın gelecekte iklimin daha da ısınması, canlı türlerinin büyük kısmını ortadan kaldırabilir.”

DOĞA VE İKLİM SÖYLEŞİLERİ – 2

“Antroposen’in Geleceği: İklim Değişirken Genler, Türler, Ekosistemler”

Konuşmacı: Emrah Çoraman – Doğa Bilimci

Moderatör : Ümit Şahin – İstanbul Politikalar Merkezi

Tarih: 18 Şubat 2019, Pazartesi

Saat: 18:00-20:00

Yer : Sabancı Üniversitesi Minerva Palas, Bankalar Caddesi No:2 Karaköy

Bilgi ve iletişim için:

Asena Selçuk / MENA Stratejik İletişim Danışmanlığı 0530 232 62 81

asena.selcuk@menailetisim.com