Yuva Derneği’nden Öğrenme Merkezi: Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi

Yuva Derneği doğanın döngülerini, nasıl işlediğini ve bu sistemle daha uyumlu bir şekilde yaşayabilmek için neler yapılabileceğinin konuşulacağı ekolojik okuryazarlık eğitimine sizleri bekliyor.

Katılımcı ve deneyimsel öğrenme odaklı eğitim metotları kullanılarak gönüllü eğitmenler tarafından gerçekleştirilecek olan bu eğitim süresince hem eğlenceli vakit geçirebilir hem de pek çok konuda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Eğitimde nelerden bahsedilecek?

*Dünya Denen Gezegen
Dünyanın ve üzerindeki yaşamın nasıl oluştuğunu öğrenmeyi amaçlıyor.

*Yaşamda Çeşitliliğin Önemi ve Toparlanma Kapasitesi
Doğayı yakından tanıyor, doğanın sunduğu faydaları öğrenme amaçlanıyor.

*Yok Oluş
Doğayı ve canlıları tehdit eden sorunları tanımak

*Çözüm Arayanlar ve İyi Örnekler
Çözüme ortak olmanın yolları aranıyor, çözüm örnekleri ve deneyimleri paylaşılıyor.

Eğitim ne kadar sürecek?

Eğitim, Yuva Derneği Koşuyolu Öğrenme Merkezi’nde 16-17 Şubat 2019 tarihlerinde 2 gün boyunca devam edecek, ilk gün 09:30 ve 18:00 saatleri arasında, ikinci gün 09.30 16.00 saatleri arasında gerçekleşecektir.

Eğitimin iki gününe de tam katılım sağlamanız, birbirini takip eden bir program izleyeceğimiz için önemli. Eğer tam katılım sağlama konusunda bir sorun yaşıyorsanız lütfen iletişime geçiniz.

Kayıt için yapmam gereken bir şey var mı?

Katılımınızı kesinleştirebilmek ve gerekli olduğu takdirde sizinle iletişime geçilebilmesi için bu formu doldurmanız gerekmekte.

Not: Eğitimde ekolojik okuryazarlık başlığı altında, ekolojiye dair temel kavramların öğrenilmesi, içinde yaşadığımız gezegene dair tüm canlılığı gözeten bir bakış açısının kazanılması hedeflenmektedir. Eğitim iki gün süren giriş seviyesinde bir farkındalık eğitimidir.

Eğitimin kontenjanı 20 kişi ile sınırlıdır. Katılmak için lütfen aşağıdaki kısa formu 14 Şubat 2019 Perşembe Günü gece yarısına kadar doldurunuz.

Not; 15 Şubat Cuma günü başvuru sahipleri ile iletişime geçilecektir.

Herhangi bir konuda ogrenmemerkezi@yuva.org.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Form için tıklayınız.