Şule Çet Davası Başladı!

Ankara’da bir plazanın 20’nci katından düşerek yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüne ilişkin açılan davanın ilk duruşması başladı. İki sanık ‘kasten öldürme’ ’cinsel saldırı’ ve hürriyetten yoksun bırakma’ suçlarından yargılanıyor. Duruşma öncesinde açıklama yapan Ankara Kadın Platformu üyeleri; "Bugün burada oluşumuz kadınların mücadelesinin bir kazanımıdır" dedi.

Ankara’da 29 Mayıs 2018’de bir plazanın 20’nci katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Duruşma öncesi açıklama yapan kadınlar ilk önce intihar süsü verilen Çet cinayetinde davanın açılmış olmasının başlı başına kadınların mücadelesi ve dayanışmasının kazanımı olduğunu vurguladı. Hakim ise baroların, milletvekillerinin ve kadın örgütlerinin davaya müdahillik taleplerini ise “Geç kalıyoruz” diyerek reddetti.


Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Ankara Kadın Platformu üyeleri duruşmanın öncesinde adliye önünde yaptıkları açıklamada “Şule Çet harçlığını çıkarmak için çalışan üniversite öğrencisiydi. Katillerin cezasız kalması için intihar süsü verildi. Bunun bir cinayet olduğunu haykırdık. Bugün burada oluşumuz kadınların mücadelesinin bir kazanımdıdır. Davayı açtırmayı başardık.Türkiye’de kadınların katillerinin bulunması için kamuoyu baskısı yaratmaya gerek kalmayana kadar mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandılar.


CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Gamze Taşcıer, HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP vekili Mahmut Tanal’ın yanı sıra çok sayıda avukat ve kadın örgütlerinin temsilcileri mahkeme salonunu doldurdu. AK Parti Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç da duruşmayı izlemeye başladı. Hayatını kaybeden Çet için Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 50 avukat duruşma salonunda savunma yapmak için hazır bulundu.

BAKANLIK MÜDAHİL OLDU!

Duruşmada kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından Barolar Birliğinin ülkenin çeşitli illerinden gelen temsilcileri ve TBMM’den bir çok komisyon üyesi müdahillik talebinde bulundu. Çet’in ailesi ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dışındaki tüm müdahillik talepleri mahkeme tarafından reddedildi.