Gençlerle Yeni Yollar Yeni Süreçler Programı

FES Türkiye Temsilciliği, 20-30 yaş arası gençler için dördüncüsünü gerçekleştireceği eğitim programına başvuruları kabul etmeye başladı.

Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) 40’ın üzerinde ülkede sadece gençlere yönelik eğitim programları yürütmekte. Bu programların bir benzerini FES Türkiye Temsilciliği olarak başarıyla sürdürüyor. Bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek Gençlerle Yeni Yollar Yeni Süreçler (GYYYS) Programı’yla, gençlerin hem kendi kişisel kapasitelerini geliştirmelerini hem de politik konular üzerinde kafa yorup, birlikte aktif tartışmalar yürütmelerini hedefliyorlar.

Eğitimlerde aktif ve katılımcı bir yöntem izlenerek, gruplar halinde kolektif çalışılmalar da yapılacak program çerçevesinde katılımcıların mini projeler kurgulamaları ve kolektif çalışmayı bu projeler üzerinden yürütmeleri beklenmekte. Bu projelerle, eğitimlerde edinilen bilginin uygulamaya geçirilmesi için katılımcılara olanak yaratılması düşünülüyor. Yanı sıra eğitimlere, uluslararası uzmanların ve eğitimcilerin zaman zaman katılımıyla, Türkiye dışındaki deneyimlerin aktarılması da sağlanacak.

Nisan 2019 – Nisan 2020 tarihleri arasında, hafta sonlarında yapılmak üzere, 1 yıllık olarak kurgulanmış programı tamamlayan katılımcılara, program sonunda Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği tarafından katılım belgesi verilecek.

8 MODÜLDEN OLUŞAN PROGRAMIN EĞİTİM KONULARI ŞU ŞEKİLDE:

Politik Eğitimler: Metodolojik Eğitimler: Sosyal Demokrasi Prensipleri İnsan Hakları ve Vatandaşlık Toplumsal Cinsiyet Sendikalar ve İşçi Hareketleri İfade Özgürlüğü ve Medya

Takım Oluşturma Sivil Toplum Örgütlerinde yönetim Proje Yönetimi

Başvuru koşulları

– 20 – 30 yaşları arasındaysan,

– Politik konularla, Türkiye’deki toplumsal olaylarla ilgileniyorsan,

– Bir sivil toplum kuruluşuyla, üniversitendeki bir öğrenci grubuyla, sendikalarla, bir siyasi partiyle, ya da bir inisiyatifle az/çok ilişkin varsa,

– Böyle bir programa zaman ayırabileceğini ve hazır olduğunu düşünüyorsan,

Eğitim için 06.03.2019 günü saat 18.00’a kadar gyyys@festr.org adresine başvurabilirsin. Programa katılım ücretsizdir. İstanbul dışından geleceklerin yol ve konaklama giderleri karşılanacaktır. Ön elemeden geçenlerle yüz yüze görüşme yapılacak, görüşme yeri ve zamanı e-posta yoluyla Mart ayı içerisinde kendilerine iletilecektir.

İlgili Yazılar

Tüm Haberler