#MADakademi Başlıyor!

Mekanda Adalet Derneği’nin (MAD) 2019 yılı boyunca düzenleyeceği #MADakademi programı 7 Şubat Perşembe günü MAD’ın Karaköy’deki ofisinde başlıyor.

Düzenlenen bir online anket ile potansiyel faydalanıcıların görüşleriyle şekillenen #MADakademi programı, toplumsal temelli bilginin üretimini ve paylaşımını, disiplinler üstü ve farklı metotları kullanacak şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyor. Perşembe ve/veya cumartesi günleri MAD’ın Karaköy ofisinde, kentin sokaklarında ve başka kentlerde gerçekleşecek 1 yıllık program kapsamında, çeşitli temalar üzerinden konuşmalar, film gösterimleri, seminerler, yürüyüşler, atölyeler düzenlenecek.

Programın 7 Şubat’taki ilk etkinliğinde,

  • Metodoloji teması altında Boğaziçi Üniversitesi’nden Ayfer Bartu Candan’ın katılımıyla politik ekoloji kavramsal çerçevesi ve “şehrin doğası” konuşulacak,
  • #MADakademi 2019 programı anlatılacak,
  • beyond.istanbul’un MAD Yaz Okulu özel sayısı “İstanbul Yollarında Kentsel Politik Ekoloji” yayınının tanıtımı yapılacak.

Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Kayıt olmak için tıklayın.

Katılımcılara not: #MADakademi etkinlik programı kapsamında her bir etkinlik tavsiye edilen okumalarla duyurulacaktır. İlgilenen katılımcıların bu okumaları yapıp gelmeleri önerilir. 7 Şubat’taki ilk etkinliğin okumaları aşağıda sıralanmıştır.

  1. beyond.istanbul (2019), “İstanbul Yollarında Kentsel Politik Ekoloji” (Pazartesi günü MAD Ofis’ten temin edilebilir)
  2. Bartu Candan, A., C. Özbay (2014), Yeni İstanbul Çalışmaları, 3. Bölüm, İstanbul: Metis, s. 225–282.
  3. Erensü S., E. Turhan, F. Özlüer, A. C. Gündoğan (2014), “İsyanın ve Umudun Dip Dalgası: Günümüz Türkiyesi’nden Politik Ekoloji Tartışmaları”, Tekin: Ankara, s. 15–39.