Beşir Derneği yardım TIR’ları Kilis ve Reyhanlı’ya Erzak Taşıyor

Soğuk kış şartlarında savaşın yaralarını sarmaya çalışan bölge halkına yönelik yardım faaliyetleri devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanından başta Kilis ve Reyhanlı bölgesindeki siviller başta olmak üzere Suriye sınırında yaşayan bölge halkına insani yardım tırları sevk edildi.

Kilis ve Reyhanlı’da yaşayan Suriyeliler ile savaşın ortasında kalmış bölge halkının yardım ihtiyacının yıl boyunca sürdüğünü belirten Beşir Derneği; Kilis ve Reyhanlı bölgesinde bulunan il, ilçe, bölge ve kamplarda kullanmak üzere temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan ve ülkemizin dört bir yanında bağışçıların destekleri ile hazırlanan insani yardım tırlarının aralıksız olarak bölgeye sevk edildiğini belirtiyor.

Beşir Derneği’nin açıklamasına göre Afyonkarahisar’dan Manisa’ya, Ankara’dan Kocaeli’ne, Sakarya’dan İstanbul’a ülkemizin pek çok farklı şehrinde hep aynı gülümseme ve merasimler ile yola çıkan insani yardım tırları, zorlu kış şartlarında yaşamlarını sürdürmeye çalışan sivil halkın imdadına yetişiyor. Son bir ayda 21 bin adet giyim, 180 ton gıda, 27 ton kömür, toplamda 8 tır ve 2 kamyon ile bölgeye sevk edildi.

Günde 200 Bin Ekmek ve 30 Bin Kap Sıcak Yemek Yardımı

Beşir Derneği, günde 200 bin ekmek üretme kapasiteli fırınları ve yine günde toplam 30 bin kap sıcak yemek üretme kapasiteli aşevleriyle Kilis, Reyhanlı bölgesinde savaştan etkilenen insanlara savaşın ilk günlerinden bu yana yardımlarda bulunuyor.