Pazar Sohbetleri Yeni Moderatör Eğitimleri Başlıyor

SPoD, 3 Temmuz 2016 tarihinden bu yana, pazar günleri gönüllü moderatörlerinin desteğiyle LGBTİ+’ların romantik ve kişiler arası ilişkilerini, aileyle olan sürecini, korku ve fedakarlıklarını, kendini kabul ve var olma mücadelesini, dayanışma ve şiddet hikayelerini, mutlu sonlarını paylaştığı grup toplantıları düzenliyor.

“Pazar Sohbetleri” olarak adlandırılan bu toplantılar için yeni katılacak kolaylaştırıcı moderatörlerin eğitimleri başlıyor! Eğitimler 23-24 ve 30-31 Mart tarihlerinde iki haftaya yayılmış bir şekilde gerçekleşecek.

Ne yapılıyor? Nerede, ne zaman yapılacak?

Pazar Sohbetleri; açılma, cinsel yönelim, aile ile ilişkiler, romantik ve sosyal ilişkilerde yaşanılan zorluklar dahil LGBTİ+ hareketini etkileyen ve insana dair her konunun tartışıldığı; film gösterimleri, oyun ve drama faaliyetlerinin yapıldığı oturumlardan oluşmakta. Pazar Sohbetleri toplantılarında aktarılan deneyim/bilgi akışı ve oluşan grup içi destek ile LGBTİ+’ların kendi cinsiyet kimliklerini ve cinsel yönelimlerini saklamadan güvenli bir ortamda bir arada olmalarına imkân sağlanmakta.

Pazar Sohbetleri moderatörleri dönüşümlü olarak her pazar günü saat 14.30-16.30 saatleri arasında SPoD ofiste oturumları gerçekleşecek.

Başvuru koşulları neler? Nasıl başvurabilirsiniz?

Kolaylaştırıcı moderatör olmak için eğitimlere başvuracakların öncelikle; insan hakları konusunda yeterli hassasiyetlere sahip, LGBTİ+’ların yaşadığı sorunlar ve hak savunuculuğu çerçevesinde bilgisi olan, ön yargılarını bir kenara bırakmış, iletişim becerileri güçlü, takım çalışmasına yatkın, etik değerlere ve kişisel sınırlara saygı duyan ve gizliliğe önem veren bireyler olması gerekmekte. Grup çalışmaları düzenli katılım gerektirdiğinden hem ekibe hem de katılımcılara karşı sorumluluklarının bilincinde olarak en az 6 ay bu çalışmaları yürütmeyi taahhüt edebilecek kişilerin başvurması rica ediliyor. Katılımcılar, İstanbul’da yaşayanlar arasından seçilecektir. Başvurularda LGBTİ+’lara öncelik tanınacaktır.

Eğer siz de kolaylaştırıcı moderatör olmak istiyorsanız başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir.

Yüz yüze mülakat sonrası seçilen kişilerin moderatör eğitimine (23-24 ve 30-31 Mart) tam zamanlı katılım göstermesi zorunludur.

Son başvuru tarihi 15 Şubat 2019!