Mirjana Spoljaric Egger’in Türkiye Gezisi Ankara’dan başladı

30 Ocak 2019
Ankara’da dün, taraflar arasındaki Ortaklık Çervesi Anlaşması’nın, eş başkanlığını UNDP ve Türk Dışişleri Bakanlığının yürüttüğü yıllık değerlendirme toplantısına katılan Mirjana Spoljaric Egger, “Türkiye şu ana dek kalkınmaya küresel, bölgesel ve yerel düzeyde eşsiz katkılarda bulundu, ayrıca milyonlarca Suriye vatandaşını topraklarında ağırlıyor. Umarım 2019 ve sonrasında Türkiye’nin cömert katkıları ile Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne ulaşma yolundaki ortaklığımızı daha da genişletebiliriz” dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı ve BM Kalkınma Programı UNDP’nin Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Direktörü Mirjana Spoljaric Egger, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın Türk hükümeti ile ortaklığının gözden geçirileceği ve Güneydoğu Anadolu’daki başlıca proje alanlarını ziyaret edeceği gezisine başladı.

Spoljaric Egger Ankara’da dün, taraflar arasındaki Ortaklık Çervesi Anlaşması’nın, eş başkanlığını UNDP ve Türk Dışişleri Bakanlığının yürüttüğü yıllık değerlendirme toplantısına katıldı.

2011 yılında imzalanan Ortaklık Çerçeve Anlaşması, taraflar arasındaki işbirliğinin ulusal, bölgesel ve küresel düzeyde genişlemesinin yol haritasına odaklanıyor.

Mirjana Spoljaric Egger, “Türkiye şu ana dek kalkınmaya küresel, bölgesel ve yerel düzeyde eşsiz katkılarda bulundu, ayrıca milyonlarca Suriye vatandaşını topraklarında ağırlıyor. Umarım 2019 ve sonrasında Türkiye’nin cömert katkıları ile Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne (SKH) ulaşma yolundaki ortaklığımızı daha da genişletebiliriz”, diye konuştu.

Bölge Direktörü, Türkiye ziyaretinde aynı zamanda, Suriyeli göçünden doğrudan etkilenen Güneydoğu Anadolu’daki Suriyeliler ve yerel halkın durumlarının iyileştirilmesini amaçlayan projeleri yerinde inceleyecek.

Spoljaric Egger’in Gezi Programı

Spoljaric Egger, Şanlıurfa’da Vali Abdullah Erin’i ziyaret edecek ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ile girişimcilik, endüstriyel ve kırsal kalkınma, turizm ve enerji verimliliği ile ilgili ortak projeler hakkında görüşecek.

UNDP’nin Bölge Direktörü Gaziantep’te, Türk ve Suriyeliler için gelir kaynağı sağlayan bir cam atölyesinin eğitmen ve kursiyerleri ile tanışacak ve Gaziantep Sanayi Odası ile ortaklaşa düzenlenen mesleki eğitim programının sertifika törenine katılacak.

Spoljaric Egger, yerli nüfusundan çok Suriyeli ağırlayan Kilis’te ise UNDP ve yerel ortakları tarafından desteklenen bir organik zeytinyağı üretim tesisini ziyaret edecek.