Beşir Derneği Yemen’de Erzak Dağıtımı Gerçekleştirdi

Yaşadığı iç savaş nedeniyle dünyanın en büyük insanlık dramından birini yaşayan Yemen'de 15 Aralık'tan beri yardım faaliyetleri gerçekleştiren Beşir Derneği'nin yardım gönüllüleri, Yemenlilerin temel ihtiyaç malzemelerini karşılamanın yanında kurban kesimi de gerçekleştirdiklerini söylüyorlar.

Yemen’de bulunan Beşir Derneği Acil Yardım Ekipleri, iç savaşın en yoğun yaşandığı bölgelerinden Hudeyde yerleşiminde erzak dağıtımı gerçekleştirdi.

Hastalık ve açlık nedeniyle binlerce insanın yerinden edilip mülteci durumuna geldiği Yemen’in Hudeyde bölgesinde gıda dağıtımı yapan Beşir Derneği, daha fazla insanın hayatını kaybetmemesi için yardım ve bağış çağrısı yapıyor.

Marib’e bağlı Hajjah Kampı, Marib kırsalı, Alwadi bölgesi, Sirvah Kampı, Seiyun şehrine bağlı Şilhimed Hadid köyü gibi birçok noktaya insani yardım ulaştıran dernek yetkilileri, 15 Aralık’tan bu yana Yemen’de olduğunu belirterek, 10 dakikada 1 çocuğun hayatını kaybettiği Yemen’de yaklaşık 20 bin kişiye ulaştırdıkları yardımları da artırarak her fırsatta sürdüreceklerinin altını çiziyor.

Yapılan yardım nedeniyle Türk halkına şükranlarını sunan savaş mağduru aileler, bu hayra vesile olan Türkiye’ye ve STK’lara her fırsatta teşekkürlerini ifade ediyor.