Bilmek Yetmez diyen TEMA Vakfı Çanakkale’de İl Temsilcisi Arıyor

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı, doğal varlıkları koruma mücadelesinde kuruma Çanakkale’de destek verebilecek İl Temsilcisi arıyor.

1992 yılından bu yana erozyon ve çölleşme tehlikesine karşı toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak üzere çalışmalarını sürdüren ve  kuruluşundan bugüne faaliyetlerini gönüllülerinin desteği ile hayata geçiren TEMA Vakfı,  halen Türkiye’de 750.000’i aşkın gönüllüsünün desteği ile faaliyet gösteriyor.

TEMA Vakfı, Çanakkale’de kuruma destek verebilecek İl Temsilcisi aradığını belirterek, “başta topraklarımız olmak üzere tüm doğal varlıkları koruma mücadelemizde bizlere Çanakkale’de destek verebilecek İl Temsilcisi arıyoruz” çağrısında bulunuyor.

TEMA Vakfı’nın İl Temsilcisi adaylarında aradığı özellikler ise şunlar:

#BilmekYetmez Kampanyasına Destek Çağrısı

TEMA Vakfı  #BilmekYetmez temasıyla sürdürdüğü kampanyaya destek isteyerek, daha fazla çocuğa çevre eğitimleri ulaştırabilmek istiyor.

İşte TEMA VAkfı’nın çağrısı:

Bugün karşı karşıya olduğumuz bazı ekolojik problemleri çözmek için sadece coğrafya, matematik, tarih, dilbilgisi bilmek yeterli değil. #BilmekYetmez kampanyamız ile çağrımız tüm ebeveynlere. Yarınlarda doğayı tanıyan, seven, koruyan; kendisini doğanın sahibi değil de bir parçası olarak gören nesiller için çocuklarımızın daha fazla doğa ile iç içe olması gerekiyor. Doğayı anlayarak ve doğaya uyum sağlayarak sürdürülebilir bir yaşam mümkün. Bu nedenle bizler Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA ve Lise TEMA adlı eğitim programlarımızı binlerce gönüllü öğretmenin desteğiyle her yıl 81 ilde 100 bini aşkın çocukla uyguluyoruz. Çocukların doğada keşfederek vakit geçirmelerini desteklemeyi, doğaya duyarlı davranış ve tutumlar sergileyen bireyler olmalarına katkı sağlamayı, fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi hedefliyoruz. Daha fazla çocuğa bu eğitimleri ulaştırabilmemiz için şimdi desteğinize ihtiyacımız var. 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle herkesi TEMA Vakfı’nın doğa eğitim programlarına destek vermeye çağırıyoruz. Dileyen herkes 3464’e TEMA yazıp SMS göndererek çocuklara yönelik doğa eğitimlerine 10 TL katkıda bulunabilir. Aynı zamanda #BilmekYetmez etiketiyle konuya dikkat çekmek için hazırladığımız filmleri sosyal medyada paylaşarak sesimizi daha geniş kitlelere duyurmamıza yardımcı olabilir.