Başakşehir Belediyesi Sıfır Atık Projesi Başlatıyor

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, şubat ayında tanıtımını yapacakları geri dönüşüm çalışmalarını içeren kampanya ile atıkları sınıflandırarak özellikle hammadde noktasında cari açığı azaltma fırsatı yakalamayı hedeflediklerini söyledi.

Geri dönüşüm çalışmalarına büyük bir önem verdiklerini belirten Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Çocuklarımıza daha yaşanır bir dünya bırakabilmek için geri dönüşüm çalışmalarına azami özen gösteriyoruz. Atık konusunda yılda 60 milyon lira harcama yapıyoruz. Böylece hem doğamızı koruyoruz hem de ekonomimize katkı sağlamaya gayret gösteriyoruz. Geri dönüşüm çalışmalarımızın yanı sıra ‘Sıfır Atık’ projemizi başlatacağız. Şubat ayında tanıtımını yapacağımız kampanya ile atıkları sınıflandırarak özellikle hammadde noktasında cari açığımızı azaltma fırsatı yakalayacağız” dedi.

Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 2018 yılında ilçe genelinde 32 bin 750 ton kâğıt ve karton atığı topladı. Belediye yetkilileri kâğıt ve kartonların geri dönüşümde değerlendirilmesi neticesinde 556 bin 750 ağaç kesilmekten kurtarıldığını söylediler.