Şeffaflık Medya Okulu

İletişim Fakültesi öğrencileri ve 30 yaş altı genç medya çalışanlarına yönelik Şeffaflık Medya Okulu programı başvuruları almaya başladı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de bir ilk olarak, üniversite öğrencilerine yönelik Şeffaflık Yaz Okulu’nu düzenlendi. Şeffaflık, hesap verebilirlik, katılımcı ve kapsayıcı yönetişim gibi konularda giriş derslerinden oluşan 7 günlük bir eğitim programını İsveç Konsolosluğu’nun fonuyla Sabancı Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Program, iki hafta gibi kısa bir süre içinde 780 başvuru aldı. Hem medyanın genel durumu hem de başvurulardaki iletişim fakültesi öğrencilerinin sayısı nedeniyle 2019’da, yaz okuluna ek olarak, sadece İletişim Fakültesi lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile 30 yaş altı genç medya çalışanlarına yönelik bir Şeffaflık Okulu tasarlandı. Hedef, gençlerin; şeffaflık, hesap verebilirlik, katılımcılık, açık yönetim ve yolsuzlukla mücadele gibi konularda farkındalığını ve teknik yeterliliğini artırmak olacak.

2019 Şeffaflık Medya Okulu ders programı için tıklayın.

Şeffaflık Yaz Okulu 2018’in kısa videosuna göz atmak için buraya, İngilizce altyazılı video için buraya tıklayabilirsiniz.

Ne zaman?

Program 3-9 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Nerede?

2019 Şeffaflık Medya Okulu, Karaköy’de Minerva Palas binasında gerçekleşecektir.

Kimler başvurabilir?

Program, İletişim Fakültesi lisans ya da yüksek lisans öğrencilerine ve medya alanında çalışan 30 yaşından genç kişilere açıktır.

Nasıl başvurulur?

Email adresine (info@seffaflik.org) kendinizi tanıtan ve programa başvuru amacınızı açıklayan kısa bir metin göndererek başvurunuzu yapabilirsiniz. Email konusu “2019 Şeffaflık Medya Okulu” olmalı.

Son başvuru tarihi

Son başvuru tarihi  28 Ocak 2019.

Program ücretli mi?

Programa katılım için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Kontenjan

Program kontenjanla sınırlıdır.

Sonuçların Açıklanması

Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanan kişiler listesi 30 Ocak 2019 günü mesai bitiminde www.seffaflik.org internet sayfasında yayınlanacaktır.

Katılım Belgesi

Programa eksiksiz katılan öğrencilere Şeffaflık Medya Okulu katılım belgesi verilecektir.

İlgili Yazılar

Tüm Haberler