Gençler Katılıyor Kentler Gelişiyor Projesi

Nilüfer Belediyesi İnovasyon Merkezi, Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü Stratejik Planlama ve Performans Bürosu ve Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi işbirliği ile Geleceğe Katılın projesi yürütülerek, gençlerin stratejik planlama sürecine katılmaları sağlanacak.

Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, yerel seçimlerden sonra belediyelerin 5 yıllık çalışmalarının planlandığı, misyon, vizyon ve değerlerinin belirlendiği stratejik planlarında, genç bakış açısı yansıtabilmek ve gençlerin kentte yaşamalarını kolaylaştıracak proje fikirlerinin yer almasını sağlamak için hazırlık sürecinde müdahil olunması amacıyla bir yöntem araştırmasına başladı.

Nilüfer Belediyesi İnovasyon Merkezi tarafından yürütülen “Join The Future” isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında gençlerin katılımcılığı üzerine yapılan çalışmaların sonucu olarak Stratejik Planlama sürecine gençlerin katılımının elzem olduğu sonucuna varıldı.

Buna istinaden Nilüfer Belediyesi İnovasyon Merkezi, Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü Stratejik Planlama ve Performans Bürosu ve Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi işbirliği ile “Geleceğe Katılın” isimli bir proje yürütülmesi, bu kapsamda gençlerin stratejik planlama sürecine katılımlarını sağlamak üzere yerel, ulusal ve uluslar arası katılım modelleri geliştirilebilmesi için çalıştaylar düzenlenmesi kararı alındı.

Çalıştayların yerel ayağı Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirildi ve yerelde gençlerin stratejik planlama sürecine katılım modeli gençlerle birlikte oluşturuldu. Projenin ulusal ayağının, tüm Türkiye’den gençlik meclisi gönüllülerinin ve belediye stratejik planlama birimi çalışanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilmesi planlanıyor.

16-17-18-19 Şubat 2019 tarihlerinde Bursa-Nilüfer’de yaygın öğrenme metotları ile gerçekleşecek olan program yerel yönetimlerin stratejik planlama birimlerinden bir çalışan ve gençlik meclisini temsilen bir genç gönüllü olmak üzere kurumlardan gelecek olan (cinsiyet eşitliği göz önünde bulundurularak belirlenmiş) 2 katılımcı ile gerçekleşecek. Ulaşım*, konaklama ve yemek giderlerinin karşılanacağı programa tam katılım önemli. Katılım kontenjan ile sınırlı.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru formuna https://bit.ly/2Meq8VE linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.