Gençlere Ücretsiz Yurt Dışını Keşfetme Şansı

17 – 30 yaş aralığındaki tüm gençlerin dâhil olabileceği Avrupa Gönüllü Hizmeti, gençleri yurt dışında ücretsiz keşfe çıkmaya çağırıyor.

Avrupa Gönüllü Hizmeti, 17 – 30 yaş aralığındaki tüm gençlerin dâhil olabileceği, gönüllülüğe dayanan ancak pek çok artısı bulunan bir sistem… Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH), Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra, pek çok ülkeyi kapsıyor. Ülkemizin de dâhil olduğu bu yapıya, STK, Kamu kuruluşu ve benzeri kuruluşlar akredite olarak projeleri ile katılabiliyor, gönüllü katılımcı bulabiliyor. Ancak buradaki en önemli kriter, gönüllülerin dahil olacağı projenin oluşturulmasından da önce Avrupa Gönüllü Hizmeti sistemine akredite olunması.

Yurt dışı keşfi kimin hayali değil ki?

Ancak her zaman çok büyük bütçeler gerektirdiği düşünülen bu hayal aslında o kadar da uzak değil. Avrupa Gönüllü Hizmeti, hayallerinizi gerçekleştirirken, hayallerinizden çok daha fazlasına sahip olmanızı sağlayan bir faaliyettir. Bilmeyenler için biraz detaylarından bahsedelim ve hayallerinize giden bu kestirme yolu keşfetmenizi sağlayalım.