Soma ve Aladağlı Çocukların Resimleri Kadıköy’de Sergileniyor

Sosyal Haklar Derneği’nin Soma maden faciasından bu yana dört senedir Soma’da düzenlediği ve Aladağ’daki yurt yangında hayatını kaybeden çocukların köylerinde iki senedir düzenlediği yaz okullarında üretilen eserlerin sergisi; Aynı Göğün Düşleri…

Sosyal Haklar Derneği, Soma ve Aladağ davalarının takipçisi olmakla yetinmeyip oradaki çocuklara başka bir dünyanın da mümkün olduğunu gösterebilme niyetiyle her yıl yaz okulları düzenliyor. Gönüllü eğitmenlerin emekleriyle birbirinden çeşitli, çocukların okul müfredatlarında bulamayacağı birçok atölye düzenleniyor. Yaratıcı yazarlıktan yogaya, toplumsal cinsiyetten çocuk hakları atölyelerine kadar geniş bir yelpazeleri var. Çocukların resim atölyelerinde ürettikleri eserleri ise her yaz okulu sonrası İstanbul’da sergileniyor.

Aynı Göğün Düşleri sergisi Cadde Bostan Kültür Merkezi’nde, 10-17 Ocak arasında görülebilir. Gelecek yaz okullarına destek olmak amacıyla yapılacak 150 lira ve üstü bağışlarda, bağışçılara diledikleri resimler hediye ediliyor. Aynı Göğün Altında 2019 ajandalarına da sergi alanından ve Sosyal Haklar Derneği’nden ulaşabilirsiniz.

Haberin tamamı için tıklayınız.