IPI: Tutuklu Gazetecileri Serbest Bırakın!

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı, Türkiye’nin en fazla gazetecinin hapiste olduğuna dikkat çekti. IPI, 'tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı' yaptı.

Bağımsız gazeteci, editör ve medya yöneticilerinin bir araya gelerek kurduğu Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı, Türkiye hükümetine yönelttiği tutuklu yargılanan gazetecilerin salıverilmesi yönündeki talebini bir kez daha dile getirdi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili açıklama yayınlayan IPI, Türkiye’de gerileyen basın özgürlüğünün ve Türkiye’nin en fazla gazetecinin hapiste olduğu ülke olarak anıldığının altını çizdi.

‘Tutuklu gazeteciler serbest bırakılsın’

Türkiye Savunu Koordinatörü Caroline Stockford, IPI’ın Türkiye’de basın özgürlüğünü ve eleştirel medyanın varlığının sürdürülebilmesi adına yoğun çalışmalar yaptığını kaydederek şunları söyledi: “Çoğunluğu gazetecilik faaliyetlerinden ötürü tutuklanan 157 gazeteci hapiste bulunuyorken, hükümetin ülkede basın özgürlüğü üzerine sorun olmadığı yönündeki açıklamaları gerçeklerden çok uzakta. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanından, eleştirel görüşlerin ve çoksesliliğin var olabildiği bir basın ortamını yüreklendirecek bir tutum sergilemesini ve tutuklu yargılanan gazetecilerin serbest bırakılmasının temin edilmesini talep ediyoruz.”

Kaynak: Duvar