Koruma Altındaki Dağ Keçisini Vuranlara 40 Bin Lira Ceza

Bingöl’ün Yedisu ilçesi ve Ilıcalar beldesinde yasak avlanan 4 kişiye toplamda 40 bin 922 TL ceza kesildi. Ceza kesilenlerin çantasında koruma altında olan yaban keçisinin eti ele geçirildi.

Koruma altında olan dağ keçileri kaçak avcıların hedefinde. Geçtiğimiz ay Dersim’de kaçak avcılar tarafından öldürülen dağ keçisinin ardından bu kez de Bingöl’de kaçak avcılar dağ keçisini vurdular.

Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Av Koruma ekipleri, Yedisu ilçesi sınırlarında kaçak avla ilgili rutin kontrol yaptığı sırada kaçak avlanma yapan 2 kişinin sırt çantasında dağ keçisi eti ele geçirildi. 2 kişiye toplam 18 bin 315 TL tazminat ve 2 bin 80 TL idari para cezası kesildi.

Bingöl merkeze bağlı Ilıcalar bölgesinde de Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından yapılan rutin yol kontrollerinde yasak avlandıkları öğrenilen 2 kişi yakalandı. Yapılan yasal işlemin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar şubesi tarafından şahıslara 18 bin 315 TL tazminat ve 2 bin 212 TL idari para cezası uygulandı.

Yasak olarak avlanan 4 şahsi toplam 40 bin 922 TL ceza kesildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bingöl Şube Müdürlüğü, vatandaşlara kaçak avcılık faaliyeti yapanların ihbar edilmesi çağırısında bulundu.

Yaralı Kartal Koruma Altına Alındı

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunan kartal, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nde tedaviye alındı.

Kanadına aldığı darbeden dolayı yaralandığı belirlenen kartal, veteriner tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne teslim edildi. Tedavisi süren kartalın, iyileşmesinin ardından doğaya bırakılacağı belirtildi.