İklim Değişikliğinin Ekonomik Hasarı On Milyarları Buldu

28 Aralık 2018
Yardım kuruluşu Christian Aid'in raporuna göre iklim değişikliğinin dünya çapında hasarı on milyar dolarları buldu. Rapora göre 2019, dünya tarihinin en sıcak dördüncü yılı 2018'den de sıcak olacak.

Rapor en yıkıcı hava olaylarından onunu inceledi. Bu olayların her biri 1 milyar, dördü 7 milyar ABD dolarından fazla zarara sebep oldu.

Rapor gelişmekte olan ülkelerde yaşayan toplulukların iklim değişikliğinin sonucu olarak ekonomik sıkıntılardan daha büyük kayıplar yaşadığının altını çizdi.

Rapora göre 2018’de kuraklıklar, sel baskınları, yangınlar, sıcak hava dalgaları, tayfunlar ve kasırgalar milyonlarca insanın ölümü, yaralanması ve yer değiştirmek zorunda kalmasına sebep oldu.

Rapora göre Florence Kasırgası sırasında yağan yağmur küresel ısınmanın etkisiyle yüzde 50 arttı, insan kaynaklı karbon salımı nedeniyle ısınan sular Michael Kasırgasının hızını artırdı.

ABD’de kasırgalar en az 32 milyar dolar (Florence Kasırgası 17 milyar dolar, Michael Kasırgası 15 milyar dolar), California yangınları ise en az 9 milyar dolar (Camp Yangını 7,5-10 milyar dolar, Woolsey Yangını 1,5-3 milyar dolar) zarara sebep oldu.

Haberin devamı için tıklayınız.