İstanbulON ITU Kentsel Hareketlilik Laboratuvarı Tanıtım ve Çalıştayı

25 Aralık 2018
Toplum ve kent odaklı ulaşım çözümlerinin çok aktörlü işbirlikleriyle üretildiği ve test edildiği yaşayan bir laboratuvar olmayı amaçlayan "Istanbul ON - Urban Mobility Lab ITU" Kentsel Hareketlilik Laboratuvarı, 8 Ocak'ta İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi bünyesinde yeni   kurulan “Istanbul ON – Urban Mobility Lab ITU” Kentsel Hareketlilik   Laboratuvarı toplum ve kent odaklı ulaşım çözümlerinin çok aktörlü  işbirlikleriyle üretildiği ve test edildiği yaşayan bir laboratuvar olmayı amaçlamaktadır. Laboratuvar, üniversitemiz bünyesinde ilgili alanlarda yapılan lisansüstü çalışmalar ve araştırma projelerini kamunun ihtiyacı olan konulara yönlendirmeyi, sanayi ve özel sektör işbirliği ile desteklenen AR-GE değeri yüksek çalışmalar ortaya koymayı hedeflemektedir. Bu anlamda laboratuvarın paydaşlarını üniversite ile birlikte yerel ve merkezi kamu kurumları, özel sektör, yatırımcılar, girişimciler ve ilişkili sektörlerde (enerji, altyapı, iletişim, ulaştırma, lojistik, gayrimenkul gibi) faaliyet gösteren şirketler ve sürdürülebilir ulaşım alanında çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları oluşturacaktır. Çok paydaşlı bu yapı, üretilmesi beklenen çalışmaların kamu, sanayi ve özel sektör tarafından kullanılabilir olmasını, toplumsal etkilerinin yaygın hale getirilmesini ve üniversitenin öncülüğünde yapılacak eğitimler, çalıştaylar, projeler ile verinin/araştırmanın “birlikte” üretimini ve paylaşımını sağlayacaktır.

8 Ocak 2019 Salı günü İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla 109 No’lu salonda gerçekleştirilecek olan IstanbulON tanıtım toplantısı ve AR-GE proje fikirleri arama çalıştayında sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Katılım durumunuzu 2 Ocak 2019 Çarşamba gününe kadar beyazite@itu.edu.tr adresine iletebilirseniz seviniriz.
Dilerseniz ilgili olduğunu düşündüğünüz kişi ve kurumlara daveti genişletebilirsiniz.

ISTANBUL ON Urban Mobility Lab ITU
Tanıtım ve Çalıştay
8 Ocak Salı 9.30-15.00
İTÜ Mimarlık Fakültesi
Taşkışla 109

9.30-10.00 Kayıt
10.00-10.15 Açılış konuşması: Prof. Dr. Murat Gül
10.15-11.00 Çerçeve sunuş: Prof. Dr. Haluk Gerçek
11.00-11.45 Istanbul ON Tanıtımı: Doç. Dr. Eda Beyazıt İnce
11.45-12.00 Çalıştay programının sunumu
12.00-13.00 Yemek arası
13.00-14.30 Çalıştay gruplarında tematik alanlara göre AR-GE proje fikirleri arama
Tematik alanlar: (i) Düşük karbonlu kent içi hareketlilik (Low-Carbon Mobility) (ii) Kapsayıcı Hareketlilik (Inclusive Mobility) (iii) Sürdürülebilir Kentsel Lojistik (Sustainable Urban Logistics) (iv) Hareketlilikte Yenilikler (Mobility Innovations) (v) Ulaşım sistemlerinin dayanıklılığı (Transport Resilience)

14.30-15.00 Çalıştay sonuçlarının sunumu ve Kapanış