İngiltere Premier Liginde Krampon Bağcıkları Gökkuşağına Boyandı

07 Aralık 2018
İngiltere Premier Lig’de, LGBTİ+ bireylere destek olmak ve farkındalık yaratmak amacıyla ‘’Stonewall Rainbow Laces (Stonewall Gökkuşağı Bağcıkları)’’ kampanyası kapsamında etkinlikler gerçekleştirildi.

Dünyanın en köklü ve prestijli futbol liglerinden biri olan İngiltere Premier Lig’de ‘’Bu Herkesin Oyunu’’ sloganıyla, geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlarda LGBTİ+ bireylere destek olmak ve farkındalık yaratmak amacıyla ‘’Stonewall Rainbow Laces (Stonewall Gökkuşağı Bağcıkları)’’ kampanyası kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

30 Kasım – 5 Aralık tarihleri arasında oynanan maçlarda futbolcular gökkuşağı renklerinden oluşan ayakkabı bağcıkları ve yine aynı renklerden oluşan kaptanlık pazı bantları kullanırken, kulüpler de maç önü seremonilerinde çeşitli etkinlikler düzenleyerek LGBT+ bireylere karşı farkındalık oluşmasını sağlayacak mesajlar verdi.

Kampanya 2017’de de Gerçekleşti

Lezbiyen, gay, biseksüel ve trans bireylerin haklarını korumayı ve yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan Birleşik Krallık merkezli bir yardım kuruluşu olan Stonewall, geçtiğimiz hafta içerisinde resmi siteden yayınladığı bir metinle LGBTİ+ bireylere karşı farkındalık yaratmak amacıyla “Stonewall Gökkuşağı Bağcıkları” isimli bir kampanya yürüttüklerini belirterek İngiltere’deki sporcu ve çeşitli spor federasyonlarına bu kampanyaya destek vermeleri çağrısında bulundu. Stonewall, aynı kampanyayı  2017 yılında da gerçekleştirildi ve çeşitli spor federasyonlarının yanı sıra kulüpler ve futbolcular da bu etkinliğe destek verdi.

Haberin tamamı için tıklayınız.

Fotoğraf: Sang Tan/AP

İlgili Yazılar

Tüm Haberler