“Engel”leri Kitapla Aştı

Bingöllü Birgül Aran, önüne çıkan “engel”leri azimle, mücadele ederek, kitap okuyarak aştı.

Bingöl’de yaşayan Birgül Aran 34 yaşında. Doğuştan elleri ve bacakları dirsekten itibaren yok. Ayağına takılan protezle yürüyen Aran’ın hayat hikayesi hepimize örnek olacak bir yaşam mücadelesiyle dolu.

Birgül Aran, azmiyle eğitim alanında birçok başarıya imza atmış.  Sosyoloji, Sosyal Hizmetler, İlahiyat ve Avrupa İslam Üniversitesinde İslami Bilimler bölümlerini bitirmiş.

Önüne çıkan engelleri bir bir aşarak memurluk sınavını kazanan Aran, 4 ay önce Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memur oldu.

Bingöl merkeze bağlı TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu’ndaki kütüphanede memur olarak göreve başlayan Aran, öğrencilere kitap okumayı kısa sürede sevdirmeyi başardı.

Bugüne kadar 7 bine yakın kitap okuduğunu söyleyen Aran, önüne çıkan “engel”leri aşmak için büyük bir mücadele verdiğini belirtti.

Aran; “Doğuştan engelliyim iki elim dirsekten iki ayağımda dizden yok. Lise ve ortaokulda çok başarılı bir öğrenciydim ve 4 üniversite okudum. Engelli olmamdan dolayı mimari yapılar, fiziksel engeller bana çok zorluk çıkardı ama bu rağmen engeli aşmak için mücadele ettim” dedi.

“Azimle Engelleri Aştım”

Kitapları çok seven Birgül Aran, kütüphanede çalışmaktan dolayı çok mutlu oldu.

Aran, “Engelimin, hayata, başarıya, mücadeleye, insanlığa engel olmadığını kanıtlamak istedim. Bedenin kişiye engel olmadığını sadece görünüşte bir eksiklik olduğunu biliyorum. Başarmak için beyin, vicdan ve sorumluluk lazım. Bende bunları yerine getirebilmek için hayatla, kendimle, çevremle ve engellerle mücadele ediyorum. Kütüphaneye memur olarak atandım, öğrencileri çok seviyorum. Okuduğum kitapları öğrencilere tavsiye ediyorum ve onların seviyesini öneriyorum. Bugüne kadar 7 bine yakın kitap okudum ve halen okumaya devam ediyorum. Kitabın bana güç verdiğini beni ayakta tuttuğuna inanıyorum. Aslında kitap, sırtını akla dayandır diyor” diye konuştu.

Yaklaşık 4 aydır Birgül Aran’la birlikte çalıştıklarını dile getiren Okul Müdürü Murat Pesen ise, “Gayreti, çabası, kendini yetiştirmedeki öz verisi ile bütün herkese örnek olacak bir hayat yaşıyor. Özellikle kütüphanede görevli olduğu süre zarfında çocuklara yardımcı olması, destek olması aslında engelin bazen mazeret olduğunu gösteriyor. İnsan isterse her engeli aşar bize buna gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler

İlgili Yazılar

Tüm Haberler