9. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri

Bu yıl 05 – 08 Aralık 2018 tarihleri arasında, Fransız Kültür Merkezi sinema salonunda, İletişim Çalışmaları Topluluğu ve Fransız Kültür Merkezi ile ortaklaşa olarak dokuzuncusu gerçekleştirilecek “İnsan Hakları Belgesel Film Günleri” fikri, Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın (TİHV) 20. Kuruluş Yılı kutlama etkinliklerini planlanırken ortaya çıktı.

İnsan hakları savunuculuğu ile belgesel sinemacılık birbiriyle oldukça yakından ilişkili iki alan. Her ikisi de bakışını/dikkatini gerçekliğe yöneltmekte ve olmakta olanın yalın ve doğrudan aktarımını yapmakta. Kesişim noktaları ise toplumsal gerçeklik. Maalesef ülkemizde her iki alanda da gerçekleştirilen çalışma ve üretimler yeterince ilgi ve saygı görmemekte. Bu nedenle de insan hakları haftası vesilesiyle “belgesel film günleri” yaparak hem toplumsal hayatımızın sorunlu alanlarına dikkat çekmeyi hem de sanatçının emek ve üretimini izleyiciyle buluşturmak amaçlanmıştır.

9. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nde yine Türkiye’de ve dünyada insan hakları açısından yaşanan çok farklı sorunlara yönelik izleyenlerde bir farkındalık ve duyarlılık oluşmasını amaçlayan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) bu yıl 5-8 Aralık 2018 tarihleri arasında İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde 9. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’ni gerçekleştirecek.

Günümüzde dünyada ve ülkemizde insan hakları bakımından yaşanan kriz nedeniyle, “İnsan Hakları Belgesel Film Günleri”nin bu yılki temasını, kabul edilişinin 70. yılında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin bizatihi kendisi oluşturmaktadır.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da gösterilen filmlerden bazılarının yönetmenleri gösterimlerde olacak ve filmlerine dair izleyicilerle söyleşi yapacaklar.

GÖSTERİMLER ÜCRETSİZDİR…

Kaynak: TİHV