Gelecek İçin Eğitim Tasarımı Sempozyumu Türk Kızılayı Genel Müdürünün Konuşmasıyla Açıldı

İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve velilerinin iş birliği, Üsküdar Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen Gelecek İçin Eğitim Tasarımı Sempozyumunun odağında Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan'ın konuşması vardı.

Altan, çığır açan ve dünyayı hedef coğrafyası olarak gören bir eğitim sistemine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “İhtiyacımız olan bu eğitim bu çıktıları sağlarsa bana göre, daha huzurlu, müreffeh, güzel bir dünya olur diye düşünüyorum.” dedi.

Tarihte çığır açan birçok isim bulunduğunu vurgulayan Altan, “Bizim yetiştireceğimiz öğrenciler de bu manada ufkunu geniş tutmalı ve buradaki gençler 50-60 sene sonra hayatlarına baktıklarında ne yapmışlar, ne çığır bırakmışlar da ondan sonra gelenler bunu takip ediyorlar. Bunu görmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

İbrahim Altan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yetiştireceğimiz insanların ferasetli olması gerekiyor. Yetiştireceğimiz insan dünyayla muhatap olmalı. Dünyada ne yapacak insan? İnsanın çalışacağı konu, bir kişinin hidayetine vesile olmaktır. Biz bu şekilde insan yetiştirirsek ama ferasetli de olursa hayatının mücadelesini ona göre sürdürür. Dünyada şerrin azalması, hayrın çoğalması için elinden gelen gayreti sarf eder. Şu anda yaşadığımız evrende ne kadar büyük sıkıntılar olduğunu, nice çatışmaların, savaşların olduğunu hepimiz biliyoruz, onların daha azalmasını sağlar.”

Yeni nesillerin, millet için çalışan bireyler olması gerektiğini belirten Altan, “Milleti için çalışan, hidayete erecek kitleyi hedef alan, ferasetli ve insanlara hayırlı olmak için gecesini gündüzüne katan, çığır açan ve dünyayı hedef coğrafyası olarak gören bir eğitime ihtiyacımız var. İhtiyacımız olan bu eğitim bu çıktıları sağlarsa bana göre, daha huzurlu, müreffeh, güzel bir dünya olur diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Haberin devamı için tıklayınız.