Türkiye Gençlik Profili Araştırması’dan Çarpıcı Sonuçlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Gençlik Zirvesi'nde, "araştırmanın çıktılarının, bu alanlarda gönüllü faaliyet yürüten resmi kurumlarımız başta olmak üzere üniversitelerimiz ve ailelerimiz için yol gösterici olmasını diliyorum" dediği Türkiye Gençlik Profili Araştırması'ndan çarpıcı sonuçlar çıktı.

Araştırma kapsamında Türkiye genelinde 15 – 30 yaş grubunda toplam 8.000 genç ile görüşülerek Türkiye’nin gençlik profili tanımlandı. Hazırlanan raporun amacı ise Türkiye genelinde bir gençlik profili çıkartmak. Araştırma kapsamında elde edilen veriler aynı zamanda gençlerin eğitim-iş hayatı, sosyal yaşamları ve gençlerin yaşadıkları sorunlar ile ilgili veriler sunuyor.

Gençlerin eğitim-iş hayatı, sosyal yaşamları ve yaşadıkları sorunlar ile ilgili veriler sunan araştırmaya göre, gençlerin kendi ekonomik durumları ile ilgili mutluluk düzeyi 5 puan üzerinden 2.90 olarak çıktı. 18-21 yaş arasındaki gençlerin memnuniyet düzeylerinin diğer yaş gruplarının altında olduğunu gösteren araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 15’i bir dine inandığını beyan etti.

Araştırmaya göre, gençlerin yüzde 31’i kendini milliyetçi, yüzde 29’u Atatürkçü, yüzde 16’sı muhafazakâr, yüzde 12’si dindar, yüzde 11’i ise demokrat olarak tanımlıyor.

Haberin ve araştırma verilerinin tamamı için tıklayınız.