Bansky’den Bedava Filistin Posteri

Londra’da açılan bir turizm endüstrisi fuarına Filistin’e ait stanttan katılan ve standa yerleştirdiği eseri büyük ilgi gören Banksy, Filistin’e özel bir poster tasarladı. Tasarladığı poster bugün ücretsiz olarak fuar ziyaretçilerine dağıtılacak. Posterde “Tarihi Filistin’i ziyaret edin: İsrail askerleri o kadar beğendi ki hiç ayrılmadılar” yazıyor.

Londra’da 6 Kasım’da açılan World Travel Market fuarına gidenler, Banksy’nin bir posterine sahip olma şansını yakalıyor. Instagram hesabından fuar esnasında 1000 adet Filistin posteri dağıtacağını açıklayan Banksy, posteri kendi web sitesinde de yayınladı.

Beytüllahim’de (Bethlehem) bulunan The Walled Off Oteli, Banksy’nin bir eserini turizm fuarında sergilemek isteyince Banksy bu stant için özel bir çizim hazırladı. Bu işbirliğini, Instagram hesabından “İlk kez ticari bir fuarda standım olacak, fuara gelip turizmci taklidi yapın” diyerek paylaştı. Online kayıt yaptıktan sonra fuara gidenlerden bir grup ilk gün içeri alınmadıysa da fuardaki Banksy resmi büyük ilgi gördü.

.

Banksy’nin fuardaki Filistin standında yer alan resminde meleklerden biri İsrail’i, diğeri ise Filistin’i temsil ediyor. Melek figürleri, İsrail Filistin arasındaki ‘Ayrım Duvarı’nı anımsatan, iki ayrı beton duvarın üzerinde yer alıyor.

Mart 2017’de hizmete açılan The Walled Off Otel’in yetkilileri, Banksy’nin Filistin’in turizme açılmasına yardımcı olduğunu belirterek Beytüllahim’in son üç aydır turist akınına uğradığını ve otellerinin 3 ay sonraya rezervasyon vererek çalıştığını belirtiyorlar. The Walled Off Oteli, sadece bir otel değil, içinde Filistin’in en büyük sanat galerisi ve bir graffiti dükkanı bulunuyor. Beytüllahim’e gidenler Ölü Deniz’e, Tel Aviv’e ve Kudüs’e de seyahat edebiliyor, isterlerse ‘Ayrım Duvarı’na graffiti yapabiliyorlar. Dokuz odalı The Walled Off Oteli’nin fiyatları 60 ila 450 dolar arasında değişiyor.

Banksy’nin posterini indirmek isterseniz:http://www.banksy.co.uk/

Kaynak: Duvar