Trump’dan Amerika’ya Yürüyen Göçmenlere: Ordumuz Sizi Bekliyor

ABD, Orta Amerika ülkelerinden yürüyüşe geçen göçmenlerin Meksika sınırına yaklaşması nedeniyle sınıra asker gönderme kararı aldı.

Guatemala, Honduras ve El Salvador’dan 12 Ekim’de ABD’ye (Amerika Birleşik Devletleri) gitmek isteyenlerin başlattığı yürüyüş, göçmen kafilesine yeni kişilerin katılımlarıyla devam ediyor.

Kafilenin ABD sınırına her ne kadar hala 1600 kilometre uzakta olduğu ve sınıra ulaşmaları haftalarla ifade edilse de ABD’nin sınıra 5 bin 200 asker gönderme kararı aldığı ifade ediliyor.

ABD’li yetkililer yürüyüşe geçen kişi sayısını tam sayı olarak bilmediklerini ifade etseler de ABD’ye gitmek için yola çıkan göçmenlerin sayısının 7 binle 10 bin arasında olduğunu belirtiliyor.

The New York Times ise Amerika’ya ulaşmaya çalışan göçmenlerini sayısının 7 bin kişiden 3 bin 500’e düştüğünü fakat kafileye yol üzerinde yeni katılımların olduğunu, bu nedenle sayının sürekli değiştiğini yazdı.

Trump: “Ordumuz sizi bekliyor”

ABD Başkanı Donald Trump da Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Lütfen geri dönün, yasal süreçlerden geçmeden ABD’ye kabul edilmeyeceksiniz. Bu ülkemizin istilasıdır ve ordumuz sizi bekliyor” dedi.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Meksika sınırında asker bulundurulması için geçtiğimiz hafta meclise önerge vermişti.

ABD’li General Terrence O’Shaughnessy ise sınıra gönderilen 5 bin 200 asker hakkında bir hafta içerisinde yeni görev yerlerine ulaşacaklarını ve bölgeye askerlerin yanı sıra ilave silah, helikopter, uçak ve bariyer de konuşlandırılacağını ifade etti.

Seçimler öncesi siyasi malzeme

6 Kasım’da ABD’de düzenlenecek olan Kongre Ara Seçimleri nedeniyle de Demokratlar ve Cumhuriyetçiler birbirlerini göçmenler üzerinden siyaset yaparak oy çalmaya çalışmakla suçluyor.

Kaynak: Duvar