Amidart’ın Kadim Masallar Festivali Şimdilik Sona Erdi

Diyarbakır’da, kültür ve Sanat alanında konserler, masal geceleri, atölyeler düzenlemek üzere kurulan Amidart, 1. Kadim Masallar Festivali’ni Çocuklara Masallar etkinliğiyle tamamladı.

Diyarbakır’ın çiçeği burnunda “kültür sanat bileşkesi” Amidart, yazın düzenlediği Masal Anlatıcılığı eğitimini tamamlayan 24 kişinin anlatıcı olduğu 1. Kadim Masallar Festivali’ni, Diyarbakır Evi’nde gerçekleştirdiği etkinlikle tamamladı. Daha önce 19, 20 ve 21 Ekim’de hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik Kurmancî, Zazakî, Arapça ve Türkçe olarak düzenlenen üç etkinliğin dördüncü ve sonuncusu olan Çocuklara Masallar etkinliğinde, ikisi Türkçe ve ikisi de Kürtçe olmak üzere dört masal anlatıldı. Anlatıcılardan Cejna Sezgin, Gur û Heft Karik masalını; Nuroj Nupel Yıldırım, Elma Ağacı’nın Gizli Kalbi’ni; Ceylan Palamut Ak, Nîsko’yu ve Funda Bahçe, Bilge Kaplumbağa’yı anlattı.

Yazın düzenlenen Masal Anlatıcılığı eğitimini tamamlayan ve son etkinlikte iki Türkçe masaldan birini anlatan Nuroj Nupel Yıldırım, bu etkinliklerin içinde yer alma sebebi hakkında Sivil Sayfalar’a şunları söyledi: Masalların şifa getirdiğine inanan bir topluluğuz. O büyülü gücüne ve evrensel olduklarına da inanıyoruz. Masallar, bütün değerleri ve duygularıyla farklı insanları bir çatı altında bir araya getirebiliyor. Bunlara inandığımız için böyle bir etkinliğin içinde yer almak benim için çok değerli. Bu etkinlik festivalin son etkinliğiydi ama Diyarbakır’da masal anlatmaya devam edeceğiz. Sokaklara yayılıp masal anlatmayı planlıyoruz. Örneğin Çocuk Hakları Haftası’nda Amidart olarak İnsan Hakları Derneği ile birlikte çocuklara hak temelli masallar anlatacak, atölyeler yapacağız.