NBC Sunucusu ‘Irkçılıktan’ İşten Atıldı

"Beyaz biri olarak Cadılar Bayramı için siyah maske yapıyorsanız ya da siyah biri olarak yine Cadılar Bayramı için beyaz maske yapıyorsanız başınız belaya giriyor" diyen NBC sunucusu işten atıldı.

ABD’de NBC sunucusu Megyn Kelly, ‘ırkçı söylemleri nedeniyle’ işten atıldı. Kelly, programı sırasında tiyatroda beyazların siyahları oynamak için kullandığı ve aşağılama amaçlı siyah makyajı (blackface) savunmuştu.

Sputnik’in Daily Mail’den aktardığı habere göre karar, Kelly’nin programı sırasında siyahilerin karikatürize edildiği ve beyaz oyuncuların kullandığı siyah makyajı (blackface) savunmasından sadece 2 gün sonra geldi. Megyn Kelly, programında ABD’de siyah maskenin kullanılamamasından şikayet etmişti. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir NBC yetkilisi, “Megyn Kelly olayı bitmiştir, bir daha geri dönmeyecek. Şimdilik bunu ne zaman duyuracağımız üzerinde çalışıyoruz. Kelly bir daha NBC’de çıkamayacak” dedi.

NBC’nin, sözleşme ihlali olduğunu kanıtlayamaması halinde Kelly’ye sözleşmesinin feshedilip işten çıkarılması için 69 milyon dolar ödemek zorunda kalacağı belirtildi. Megyn Kelly’nin geçen yıl Rusya Devlet Başkanı Putin’le yaptığı röportaj ABD’de 6 milyon kişi tarafından izlenmişti. Kelly programında, “Beyaz biri olarak Cadılar Bayramı için siyah maske yapıyorsanız ya da siyah biri olarak yine Cadılar Bayramı için beyaz maske yapıyorsanız başınız belaya giriyor. Çocukluğumda bir karaktere bürünmüş olduğunuz sürece bu sorun değildi” demişti.

Kaynak: Duvar