Hasta Hakları Eğitimi Başlıyor

Kadıköy Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu, TÜSODER ve HAYAD Derneği katkıları ile Hasta Hakları Eğitimi düzenleniyor.

Dr. Aynur Özensoy tıbbi tetkik ve tedavi seçim sürecinden itibaren her adımdaki sağlık hakkı ve sorumluluklarını hekim ve avukat bir sağlık hukukçusu bakış açısından anlatacaktır.

Konuşma, sağlık hizmeti almak için başvuran herkesin hizmetten genel olarak faydalanma, eşitlik içinde hizmete ulaşma, bilgilendirilme, kuruluşu ve personeli seçme ve değiştirme, bilgi isteme, mahremiyet, rıza ve izin, tedaviyi reddetme, güvenlik, saygınlık görme gibi insan haklarından kaynaklanan sağlık haklarının ana hatlarını içerecektir.

Sağlık Sigortaları

TÜSODER Sigorta Komisyonu Başkanı Taner Çağatay tarafından hekimlerin zorunlu mesleki sorumluluk sigortaları, özel sağlık sigortaları konusunda dikkat edilmesi gerekenler anlatılacaktır.

Sigorta Hukuku

TÜSODER Genel Başkan Yardımcısı Av. Serkan Kara tarafından sigorta poliçeleri düzenlenirken dikkat edilmesi gereken hukuki konular anlatılacaktır.

Tıbbi müdahalelerden kaynaklanan davalar 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamına alınmış ve tüketici mahkemeleri tarafından görülmektedir.

Bu nedenle sağlık hizmeti alan veya bu hizmeti veren herkes için haklar, yükümlülükler ve ihlaller yaşandığında başvurulacak hukuki yollar konusunda bilinç çok önemlidir.

Etkinlik Kadıköy Kent Konseyi Sağlık Çalışma Grubu, TÜSODER ve HAYAD Derneği katkıları ile düzenlenmiş ve konu ile ilgili sağlık personeli, hukukçular, halkın ve tıp, hemşirelik, hukuk öğrencileri, hasta ve hasta yakını derneklerinin katılımına açık ve ücretsizdir.

26 Ekim 2018

Barış Manço Kültür Merkezi

Saat:14:00-16:00 arası

Hasta Hakları- Sağlık Hukuku