Engelsiz Filmler Festivali Ankara’da Başladı

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da başlayıp yolculuğuna Eskişehir’de devam eden Engelsiz Filmler Festivali, her yaştan sinemaseverin yoğun katılımıyla bu kez Ankara’da başladı.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da gerçekleşen gösterimlere seyircinin yoğun katılımıyla başlayan Festival’in ilk günkü konuğu, yönetmenliğini Tayfun Pirselimoğlu’nun üstlendiği “Yol Kenarı“ filminin yapımcısı Vildan Erşen oldu. Yapımcı Vildan Erşen, filmin gösterim sonrası seyircilerin sorularını yanıtladı.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gösterim sonrası gerçekleşen söyleşide ilk olarak yönetmen Tayfun Pirselimoğlu ile çalışma süreci hakkındaki soruya Vildan Erşen; “Filmlerinin senaryosunu kendisi yazan bir yönetmen olduğu için, filmi çekerken nasıl bir dünya kuracağını çok iyi biliyor. Detaylara çok hakim olduğu için, çekim süreci de çok kolay geçiyor ve kısa sürede çekimleri tamamlıyoruz.”  diye yanıt verdi. Erşen, Tayfun Pirselimoğlu ile “Ben O Değilim” filminden sonra ikinci kez birlikte çalışma fırsatı bulduklarını, izlerken keyif alacağı bir proje içinde yer almak istediği için Pirselimoğlu’nun filminin yapımcısı olma teklifini tereddütsüz kabul ettiğini ifade etti. 

Yol Kenarı filminin yönetmenin diğer filmlerinden farklı inşa edildiğini dile getiren Erşen, filmde özellikle mekan ve zamanın belli olmadığının altını çizdi. Sadece Türkiye üzerinden yorumlanacak bir film olmadığından bahseden Erşen, filmin içinde bulunduğumuz, çıldırma halinde olan dünyayı sembolize ettiğinden bahsetti.  Filmin siyah-beyaz çekilmesiyle ilgili olarak ise filmdeki kıyamet öncesi halin ve bu kasvetli havanın yaratılmasının başka türlü anlatılamayacağını ifade etti.

Erşen, “Tayfun Pirselimoğlu filmlerinde kendi yarattığı bir dünya var. Filmleri hakkında gelen sorulara; bu doğrudur ya da yanlıştır demeyi tercih etmiyor. Tayfun Pirselimoğlu, seyircilerin filmlerinden kendi anlamlarını çıkartmasından hoşlanan bir yönetmen.” dedi.

Programında yer alan tüm film ve yan etkinlikleri görme ve işitme engelli bireylerin erişimine uygun olarak sunmasının yanı sıra ortopedik engelli bireyler için de erişilebilir mekanlarda gerçekleşen Festival, 21 Ekim tarihine kadar Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da sinemaseverleri ağırlamaya devam edecek.

Tüm Gösterim ve Etkinlikler Ücretsiz

Her sene olduğu gibi bu sene de tüm gösterimlerini ve yan etkinliklerini ücretsiz olarak seyircilere sunan Engelsiz Filmler Festivali, Puruli Kültür Sanat tarafından, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve Açık Toplum Vakfı ana desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Engelsiz Filmler Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye www.engelsizfestival.com adresinden ulaşabilir; Festival’in Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarından duyuruları takip edebilirsiniz.

Gösterim takvimi için tıklayınız.

  1. Engelsiz Filmler Festivali’nin bugüne kadarki bültenlerine ise bu linkten ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi İçin:

ZB Medya İletişim

Berk Şenöz/ 0546 266 51 44

berksenoz@zbiletisim.com