Kuirleşen Spor, Sporu Kuirleştirmek

FARE network, 11-25 Ekim #FootballActionWeeks kapsamında sizleri futbol’un kuir halleriyle buluşmaya çağırıyor!

Türkiye’de ve dünyada spor, özelinde de futbol cinsiyetçiliğin, homo/bi/transfobinin norm haline geldiği, erkek egemen bir alan. 2015 yılından bu yana Atletik Dildoa bu ayrımcılığa karşı oynuyor, oynaşıyor ve başta futbol olmak üzere spor alanını değiştirmeye dönüştürmeye çabalıyor.

20 Ekim günü FARE network’ün düzenlediği 11-25 Ekim #FootballActionWeeks kapsamında 4 farklı etkinlikle sizleri futbol’un kuir halleriyle buluşmaya çağırıyor.

16.00 – 18.00

Panel : Kuirleşen Spor, Sporu Kuirleştirmek

Bugün spor ve fiziki aktiviteler insanların hayatında büyük yer kaplıyor, bazen izleyici bazen de katılımcı olarak bu alana dahil oluyor. Hoşgörü, sadakat, dostluk ve adil oyun gibi değerler spor aracılığıyla aktarılabilirken aynı zamanda hoşgörüsüzlük ve dışlanma, spor alanında da ifade edilebiliyor. Spor alan olarak toplumsal yapıdan ayrı tutulamaz bir yapı olduğu için bazen sınırları kaldıran bir alan olsa da bazen de başka sınırlar çizmektedir. Etnik ve/veya dinsel kimlikler, toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim, engellilik gibi sebeplerle spor alanından uzaklaştırılıyorlar. Bu ayrımcılıklara karşı pek çok direniş biçimi geliştiriliyor. Son yıllarda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ortaya çıkmış LGBTİ+ ve kadın ağırlıklı alternatif takımlar da buna örnek.

Türkiye’nin çeşitli illerinden takım temsilcilerimizle, Özen (Muamma – Mersin), Güney (Sportif Lezbon – Ankara), Meriç (Atletik Dildoa – İstanbul) ve Asya (Queerpool – İstanbul), yapılacak panelde, spor alanını sınırları, LGBTİ+ aktivizmi ve sporun kesişimi, kuirleşen spor ve sporu kuirleştirme konuşulacak.

Adres: Anarad Hığutyun Binası Havak Salonu , Papa Roncalli Sk. No: 128 Harbiye, 34373 Şişli/İstanbul

16.00 – 18.00

Fotoğraf Sergisi : ” Sahalarda Kuir Paslaşmalar” – Ateş Alpar

Ateş Alpar’ın objektifinden 2017 Onur Haftası kapsamında düzenlenen “gol yemeyi sevenler” turnuvasından kareler.

Adres: Anarad Hığutyun Binası Havak Salonu Fuaye Alanı , Papa Roncalli Sk. No: 128 Harbiye, 34373 Şişli/İstanbul