“1,5 Derece Küresel Isınma Özel Raporu” Güney Kore’deki IPCC Paneli’nde Tartışılıyor

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) Güney Kore’nin İncheon kentinde, “1,5°C Küresel Isınma Özel Raporu” metnini onaylamak üzere Pazartesi günü (1 Ekim) toplandı.

Paris Anlaşması çerçevesinde taahhüt edilen ilk çalışmalarından biri olacak bu rapor, küresel ısınmanın nasıl 1,5°C derece ile sınırlanabileceğine dair kamuoyuna ve hükümetlere yol gösterecek.

Uzmanlar, Türkiye ve çevresini iklim değişikliğinin etkileri açısından hassas bölgelerden birinde bulunduğunu ifade ediyor.

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (UNFCCC) kapsamında hazırlanması kararlaştırılan bu bilimsel çalışma, küresel iklim değişikliğinin etkilerini ve engellemek için ne kadar sürede ve ne kadar miktarda sera gazı azaltımı yapmamız gerektiğini gözler gönüne serecek.

1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında hükümetler tarafından tartışılıp onaylandıktan sonra, 8 Ekim 2018’de Türkiye saati ile sabaha karşı 04:00’de Güney Kore’de yapılacak bir basın toplantısı ile açıklanacak.

İklim Haber tarafından 1,5°C Küresel Isınma Özel Raporu çerçevesinde, kamuoyunu bilgilendirmek için hazırlanan web sitesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  

Kaynak: Yeşil Gazete