Ulusal ve Uluslararası Kurumlara Yönelik Proje Hazırlama Eğitimi

Ulusal ve uluslar arası hibe programlarına yönelik proje hazırlama eğitimi; proje alanında kariyer yapmak isteyenler, sivil toplum temsilcileri, aktivistler ve gençler arasında proje yazma ve yönetme kültürünü geliştirmek ve kabiliyeti kazanmak, bu alandaki yetkinlikleri geliştirmek, ulusal ve uluslar arası hibe ve teşviklerden yararlanmak, proje yazmak ve proje uzmanlığı kazanmak amacıyla düzenlenmektedir. Bir elin nesi var iki elin sesi var…

Fikirlerinizi Projeye Dönüştürün!

Kazanımlar
– AB Mali Yardımları ve AB Hibe Programları hakkında temel düzeyde bilgi sahibi olma,
– Ulusal ve uluslar arası hibe ve teşvik kaynaklarını takip edebilme,
– Proje yazma ve yönetimine ilişkin temel kavramları tanımlayabilme,
– Bir ihtiyaç ya da sorunu, proje fikrini olarak tasarlayarak ortaya koyabilme ve soruna ilişkin olarak mevcut durum analizi, sorun analizi, hedef analizi ve strateji analizi yapabilme,
– Projenin mantıksal çerçeve matrisini, “Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı’na uygun şekilde tüm bileşenleriyle oluşturabilme,
– Projenin izleme ve değerlendirme modülünü planlayabilme,
– Teklif çağrısının kurallarına uygun şekilde proje bütçesi hazırlayabilme,
– Bir teklif çağrısının beklentilerini ve gereklerini tanımlayarak proje döngüsü yönetimi ve mantıksal çerçeve yaklaşımı ilkeleri doğrultusunda proje teklifi hazırlayabilme,
– Proje ile tanımlanan sorunun çözümüne yönelik projeler için fon kaynakları ve hibe çağrıları araştırabilme ve bu çağrılara yönelik projeler hazırlayabilme.

Eğitim Yöntemi: Sınıf içi ders verme ve küçük gruplar halinde uygulamalı proje hazırlanması şeklinde ilerleyecektir. Genelde interaktif ve deneyimsel öğrenme aktiviteleri ile desteklenen bir program gerçekleştirilecektir.

Başvuru Detayları
– Ulusal ve uluslar arası hibe programlarına yönelik proje hazırlama eğitimi 2 gün sürecektir. 2 gün uygulamalı proje yazma eğitimi verilecektir. Sonraki zamanlarda katılımcıların hazırladıkları projelerin takibi ve izlemesi yapılacaktır. Eğitim sürecinde katılımcılar tarafından hazırlanan projeler ulusal ve uluslar arası kurumlara katılımcılar tarafından sunulacaktır.

– Proje Yazma ve Yönetimi 2 günlük uygulamalı eğitimi 21-22 Ekim 2018 tarihlerinde İstanbul’da yapılacaktır.

– Ulusal ve uluslar arası hibe programlarına yönelik proje hazırlama eğitimi kontenjanla sınırlıdır.

– Ulusal ve uluslar arası hibe programlarına yönelik proje hazırlama eğitimi, proje yazma ve yönetimi alanında kariyer yapmak isteyenlere, sivil toplum temsilcilerine, aktivistlere ve gençlere açıktır.

– Katılımcılar, cinsiyet eşitliğine uygun olarak seçilecektir.

– Proje Yazma ve Yönetimi Sertifika Programını tamamlayan katılımcılara Uluslararası onaylı Katılım Sertifikası verilecektir.

Eğitim yeri: İstanbul Üniversitesi AUZEF Kampüsü İçin, Vezneciler / İstanbul- Türkiye ( Doğu Dilleri ve Araştırmaları Enstitüsü)
Eğitim tarihi: 20-21 Ekim 2018

Katılımcıların yol ve konaklama ücretleri karşılanamamaktadır.
İyi çalışmalar dileriz.

Sorularınızı suleymangok35@gmail.com adresine sorabilirsiniz.
Telefon: 05076413407

Başvuru formu için tıklayınız.