FIRST® Robotics Competition Etkinliği

26 yıldır Amerika’da devam eden FIRST® Robotics Competition etkinliği, 2015’ten beri Türkiye’de de OffSeason adı altında organize ediliyor.

2017’de üçüncüsü düzenlenen etkinlikte Türkiye’nin farklı bölgelerindeki lise öğrencilerinden oluşan 53 ve İtalya’dan gelen 1 takım yarıştı. 20-22 Ekim tarihleri arasında ise dördüncüsünü düzenleyeceğimiz ve 64 takımın yaptıkları robotlarıyla yarışacağı 2018 Turkish Robotics OffSeason İstanbul’da Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda düzenlenecek!

Etkinlik, öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artırmak üzere Türkiye’de Fikret Yüksel Vakfı tarafından düzenleniyor. Etkinliğin amacı; lise çağındaki gençlerin takım ruhunu, yardımlaşmayı ve sonuç yerine sürece odaklanarak, birlikte kazanmayı benimsemesidir. Öğrencilerden, belirlenen oyun ve kurallar dahilinde robotlarını yapmaları, aynı zamanda kendi iş planlarını oluşturup kaynak bularak sürdürülebilir bir takım oluşturması bekleniyor. Robot performansının yanı sıra teknik birikimleri ve topluma kazandırdıkları değerler ile incelenen takımlar bu kriterler çerçevesinde farklı sektörlerden alanında uzman jürilerin değerlendirilmesi sonucu ödüllendiriliyor.

Etkinliğin tamamı sponsorlar ve gönüllülerle yürütülüyor. Gönüller, işin her anında ve alanında yer alıyor. Yapılması gereken her şeyi büyük bir özen ve özveriyle yapıyorlar. “Artan gönüllüler ve sponsorlarla 2015 yılında 8 takımla başladığımız bu yolculukta 2018 yılında takım sayısını 64’e çıkartarak yaklaşık 1800 öğrenciye ulaştık.’’ diyen Fikret Yüksel Vakfı Türkiye Temsilcisi Ayşe Selçok, bu etkinliğin öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artırmasının yanı sıra eğitim kurumları ile sektörler arasında kurulan ilişkileri de hızla geliştirdiğini vurguluyor.

2018 Mart ayında, dünya genelinde 26 ülkeden 3660 takımın katıldığı turnuvaya Amerika, Çin, Kanada, İsrail, Meksika ve Avustralya’dan sonra, Türkiye de yedinci ülke olarak uluslararası düzenlenen bu etkinliğe ev sahipliği yaptı. 20-22 Ekim 2018 tarihlerinde, Ülker Spor ve Etkinlik Salonunda gerçekleşecek olan 2018 Turkish Robotics OffSeason’da Samsun, Adana, Kars, Manisa, Kastamonu ve Afyon’un da dahil olduğu 15 farklı ilden 64 lise takımı robotlarıyla yer alacak.

Üç gün boyunca bilimin, teknolojinin ve yaratıcılığın ön planda olacağı 2018 Turkish Robotics OffSeason’a katılım ücretsiz olup, geleceğe tanıklık etmek isteyen herkes etkinliğe davetlidir.

Bu linkten vakıf ve düzenledikleri etkinlikler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Adres: Ülker Sports Arena, Ihlamur Sokak, Batı Ataşehir, İstanbul 34746