DDA “İl Koordinatörleri Kapasite Geliştirme Eğitimi” Gerçekleştirdi

Yerelleşme, Denge ve Denetleme toplulukları oluşturma çalışmalarının bir parçası olarak, Denge ve Denetleme Ağı'nın bölge merkezlerinde bütün çalışmalarını yürütecek, aktörleri arasındaki iletişimi sağlayacak gönüllü il koordinatörlerinin kapasitelerini geliştirmek ve bilgilerini eşitlemek amacıyla kapasite geliştirme eğitimi düzenlendi.

Denge Denetleme Ağı(DDA) 21-22-23 Eylül 2018 tarihlerinde “İl Koordinatörleri Kapasite Geliştirme Eğitimi” gerçekleştirdi. Ankara Kavaklıdere’de bulunan Holiday Inn Hotel’de yapılan eğitime, Türkiye’nin 10 ilinden; Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Ordu, Batman, Mardin , Denge Denetleme Ağı üyesi sivil toplum kuruluşları katıldı. Programın eğitmenliğini ve moderasyonunu, alanında uzman eğitmen Evren Sener Ünal yürüttü.

Yerelleşme, Denge ve Denetleme toplulukları oluşturma çalışmalarının bir parçası olarak, Denge ve Denetleme Ağı’nın bölge merkezlerinde bütün çalışmalarını yürütecek, aktörleri arasındaki iletişimi sağlayacak gönüllü il koordinatörlerinin kapasitelerini geliştirmek ve bilgilerini eşitlemek amacıyla organize edilen etkinliğin ilk gününde, Türkiye’nin önde gelen akademisyenlerinden, İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü ve Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. E. Fuat Keyman ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Ersoy Kontacı, Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı sistemini kapsamlı bir şekilde ele aldılar.

Eğitimin ikinci gününde, Evren Sener Ünal’ın moderasyonunda DDA’nın sivil toplumdaki yeri, Denge Denetleme ve gündelik hayat pratikleri, topluluk oluşturma temelleri, örgüt içi iletişim gibi konular öğretici yaygın eğitim modülleri ile ele alındı. Etkinliğin son gününde, “Karar Vericiler, Medya ve STK İlişkileri” başlıklı panelde; Ankara Barosu Gelincik Merkezi’nden Av. Aslı Koçak Arıhan, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Kamu Politikaları Stratejik Araştırmaları Merkezi(KAPSAM) Yönetim Kurulu Başkanı Samet Serttaş, 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen ve TBMM’de danışmanlık yapan Ömer Ak iş dünyası, meslek odaları, medya ve sivil toplum kuruluşları arasındaki ilişkileri ayrıntılı bir şekilde dile getirdiler.

DDA sekreteryası tarafından organize edilen, dolu dolu bir programla 3 gün süren ve değerlendirme çalışmalarıyla son bulan eğitim programına katılım ve ilgi oldukça yüksekti. DDA İl koordinatörleri, eğitim sonunda eğitimden oldukça memnun kaldıklarını dile getirdiler. Önümüzdeki dönemde DDA’nın eğitim ve topluluk oluşturma çalışmaları hız kesmeden devam edecek.