6. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 23 Eylül’de

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun altıncısı 23 Eylül’de 60'ın üzerinde ilde eşzamanlı gerçekleşecek.

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekilmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun altıncısı 23 Eylül’de Türkiye’nin pek çok il ve ilçesinde eşzamanlı gerçekleşecek.

Kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet altyapısı desteğini pekiştirmek için onlarca kadının katılarak farkındalık yaratacağı Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na bu sene Hollanda Kraliyet Havayolları KLM de bisiklet desteği sunuyor.

İstanbul’dan Diyarbakır’a

Bisikletin ulaşım aracı olarak yaşamın parçası haline gelmesi ve farkındalık oluşturmak amacı ile düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nda kadınlar rengarenk kıyafetleri, süsledikleri bisikletleri ve şarkılar eşliğinde bisikletlerini sürecek.

Ankara, İzmir, İstanbul, Isparta, Giresun, Diyarbakır, Konya, Kırıkkale, Malatya, Giresun gibi Türkiye’nin 60’dan fazla il ve ilçesinde düzenlenecek olan etkinliğe bisikleti ile tüm kadınlar ve hatta kadınları desteklemek isteyen erkekler de katılabilecek.

İstanbul buluşma noktaları

Daha çok kadın bisikletçinin yollarda olmasına dikkat çekip farkındalık yaratmak üzere yola çıkılan projenin İstanbul ayağında kadınlar Avrupa Yakası’nda Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde buluşurken Anadolu Yakası’nda ise onlarca kadın Caddebostan sahilde buluşarak pedal çevirecek.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu web sitesi için tıklayın

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu hakkında

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu etkinliği ilk kez 2013 yılında Dünya Otomobilsiz Kentler Günü etkinliği olarak İzmir Alsancak’ta düzenlendi.

2015’te 10 kentte, 2016’da 27 kentte, 2017’de 50 kentte yapıldı.

Etkinliğin manifestosunda şu ifadelere yer veriliyor:

Kentlerin yollarını egzoz dumanı kokusu değil, parfüm kokusu saracak. Yaptır saçları, sür parfümünü, giy kokoş elbiseni, tak şalını, sür rujunu-ojeni, giy topuklunu; sadece kendini mi süsleyeceksin? Hayııır… Bisikletini de süsle, çık yollara…”Tura Katılım Koşulları:

1- Kadın olmak

2- Süslü olmak

3- Süslü bir bisiklete sahip olmak

4- En fazla 10 km hızla ilerlemek

5- Şaşkın şaşkın bakanlara el sallamak

Kaynak: Bianet