Yavru Kediye Tecavüz Davasında Tahliye Kararı

İstanbul’da bir kediye tecavüz edip ölümüne neden olma iddiasıyla yargılanan sanığa, 3 yıl hapis cezası verildi. İyi hal indirimi uygulamayan mahkeme heyeti, sanığın tahliyesine karar verdi.

İstanbul’da bir kediye tecavüz etmekle suçlanan sanık için 3 yıl hapis cezası ve tahliye kararı verildi.
Çağlayan adliyesindeki İstanbul 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşması bugün gerçekleşti.

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi, Hayvanlara Adalet Derneği, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu, Hayvan Hakları ve Etiği Derneği ile çok sayıda hayvan sever de duruşmayı takip ederken, sanık Bilal Ç’de duruşmaya tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden SEGBİS sistemi ile katıldı.

‘KEDİ CİDDİ ANLANMDA ÇOK FAZLA KORKMUŞTU’

Duruşmada tanık sıfatı ile ifade veren veteriner hekim Tanju Anlaş, yaklaşık olarak 3 aylık olan yavru kedinin olay günü kendisine getirildiğini belirtti. Kedinin olay yaşandıktan sonraki sağlık durumu hakkında önemli açıklamalar yapan Anlaş, “Kedinin makatının zorlandığını ve büyük bir açıklık olduğunu gördüm. Bir yabancı cisim sokulduğunu gözlemledim. Dokular zarar görmüştü. Hayvan ciddi anlamda çok fazla korkmuştu” dedi.

PİŞMANIM, ÖLMEYE DE RAZIYIM’

Söz alan avukatlar da sanığın en üst hadden cezalandırılmasını talep etti. Şikayetçi Rafet Altınkaynak “Vicdanların rahatlaması, benzer durumlara emsal teşkil etmesi için sanığın en üst hadden cezalandırılmasını talep ediyorum. Şikayetçiyim” dedi.
Söz verilen sanık Bilal Ç. de olay günü alkollü olduğunu ve hiçbir şey hatırlamadığını öne sürdü. Bilal Ç., “Öyle bir şey yaptığımı hatırlamıyorum. Öyle bir şey yaptıysam pişmanım. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Öyle bir şey yaptıysam ölmeye de razıyım. Pişmanım” diye konuştu.

TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Mahkeme heyeti, sanık Bilal Ç.’ye ‘haksız yere sahipli hayvanı öldürme işe yaramayacak hale getirme’ suçundan üç yıl hapis cezası verdi. Sanığa iyi hal indirimi uygulanmadı ancak cezayla birlikte tahliyesine karar verildi.

‘ASIL TALEBİMİZ ERTELEMESİZ HAPİS CEZASIDIR’

Karar sonrası açıklamalarda bulunan Marmara Hayvan Hakları Onursal Başkanı Şebnem Aslan, “Ne yazık ki mahkemelerden caydırıcı cezalar çıkmadığı için de bu hasta ruhlu insanlar bunu tekrar tekrar yapıyorlar” yorumunda bulundu. Hayvanları koruma kanununun Ekim ayında, Meclis’te görüşüleceğini belirten Aslan, “Bizim burada talebimiz bu tür fiilleri yapanlara ertelemesiz hapis cezası gelmesi. Her türlü hayvana şiddet cezasının yükseltilmesi. Bunun için de mutlaka yeni kanun tasarısının STK’larla, barolarla, derneklerle birlikte oturarak madde madde hazırlanması gerekiyor. Devlet yetkililerine diyoruz ki; yeni kanunu hep birlikte şekillendirelim. Bu hayvanlara zulüm son bulsun” diye konuştu.

Ölen 3 aylık kedinin sahibi Rafet Altınkaynak, “Mücadelemizin karşılığını alamadığımıza inanıyorum. Çünkü verilen cezanın bu yapılan olayla hiç bağdaşmadığını düşünüyorum. Öncelikle bu arkadaşın alabileceği en az cezayı aldığını tahmin ediyorum” dedi.

“Bu istismarların ve bu şiddetin son bulması için bu kararın bir örnek teşkil edeceğine inanıyorum” diyen Altınkaynak, “Fakat alınan kararın bir emsal olabileceğine inanmıyorum. Çok eksik bir ceza verildi. Devletimiz belki bu konuyla alakalı yeni bir yapılandırmaya girer” ifadelerini kullandı.

Avukat Melike Özdemir de hakimin verebileceği en yüksek cezayı verdiğini, emsal niteliğinde olduğunu belirtti.

Kaynak: Sputniknews