Öğrencilerin Yurt Tepkisi Sonuç Verdi

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) resmi Twitter hesabından yapılan açıklama öğrencilerin tepkisini çekti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi twitter hesabından yapılan açıklamada “Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüze bağlı yurtların açılış tarihi 24 Eylül olarak belirlenmiştir. Eğitimleri bu tarihten önce başlayacak öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için 81 ildeki nöbetçi yurtlarımız hizmet vermeye devam edecektir.” denildi. Bu açıklama üzerine öğrenciler yurtların geç açılıyor olmasına ve nöbetçi yurt kontenjanlarının dolu olmasına tepki göstererek twitter’da #kykyurtlarıaçılsın  hashtag’iyle eylem düzenledi.

Görüştüğümüz öğrencilerden Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Zelal Aslan “Yurtların geç açılıyor olması biz öğrenciler açısından ciddi bir sorun.Bu konuda yetkili kimse ile görüşemedim. Çevremden de görüşen kişiler olmadı. Görüşseler bile pek olumlu bir cevap alacaklarını sanmıyorum. Herkes bizim elimizde olan bir şey değil deyip topu başkasına atıyor.”dedi.

Marmara Üniversitesi öğrencisi Cansu Eski “Okullar 17’sinde açılıyor fakat yurtların açılma tarihi 24 Eylül. Bu süre zarfında nerede kalacağımı bilmiyorum. Bizi nöbetçi yurtlara sevk ettiler fakat nöbetçi yurtlarda yer bulmak oldukça zor. Aynı zamanda bu yurtlar çoğumuzun okuluna oldukça uzak. Yani açıkçası 17’sinde başlayacak okul için o tarihte geldiğimizde bavulumuzla dışarıda kalma ihtimalimiz yüksek. Nöbetçi yurda yerleşebilsek bile bir hafta sonrasında yine valizlerimizle oradan oraya taşınacağız. Yani her anlamıyla mağduriyetimiz söz konusu. Üstüne üstlük eylül ayı ücretleri de tam olarak alınıyor. Yurt memurları ile görüştüğümüzde 24’ünde açılacağı ve ellerinden bir şey gelmediğini söylediler. Bizi binlerce para ödeyerek özel yurtlara veya cemaat yurtlarına yönlendirmeye çalışıyorlar. Twitter’da KYK sayfası da sorularımız üzerine “24 Eylül yurtların resmi açılış tarihi olup bu tarihten önce açılan üniversiteler için nöbetçi yurtlarımız hizmet vermeye başlayacaktır.” açıklamasını yaptı.”diye belirtti.

KYK YURTLARIN ERKEN AÇILACAĞINI DUYURDU

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) resmi twitter hesabından yurtların 17 Eylül tarihinde açılacağını duyurdu. Dayanışmanın önemine vurgu yapan Cansu Eski şunları söyledi: ”Biz mağdur olan öğrenciler olarak #kykyurtlarıaçılsın tagıyla twitter’da derdimizi anlatmaya çalıştık ve twitter eylemimiz sonuç verdi. Biliyoruz ki, ses verince kazanırız. Çünkü dayanışma kazandırır.”

İlgili Yazılar

Tüm Haberler