Mülteci Öğrencisi Olan Öğretmene Seminer

Yurttaşlık Derneği ve Beraberce Derneği, mülteci öğrencisi olan öğretmenlere seminer verecek. Öğretmenler, seminere 10 Eylül tarihine kadar başvuru yapabilecek.

Yurttaşlık Derneği ve Beraberce Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü “Göçmen ve Mülteci Çocukların Eğitim Yoluyla Toplumsal Entegrasyonu için Öğretmen Destek Programı” için başvurular devam ediyor.

Göçmen ve mülteci çocukların eğitim gördükleri okullarda görevli öğretmenlerin katılımına açık olan Online Öğretmen Destek Programı, göçmen ve mülteci çocukların yeni yaşamlarına uyum sağlamasında kolaylık sağlıyor. Online Öğretmen Destek Programı’na özellikle mültecilerin yoğun yaşadığı kentlerde görev yapan öğretmenlerin katılması amaçlanıyor.

‘Göçmen ve Mülteci Çocukların Eğitim Yoluyla Toplumsal Entegrasyonu için Öğretmen Destek Programı’ Eylül-Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek 12 online seminerden oluşuyor.

Eğitim süresi boyunca, kapsayıcı eğitim ve ayrımcılığın önüne geçmek; Anadili Türkçe olmayan öğrenciler için öğretim/öğrenme süreçlerinin planlanması, zor koşullarda öğretmenlik, travma yaşamış çocuklarla çalışma, demokratik ve katılımcı sınıf yönetimi, göçmen ve mülteci öğrenciler için farklılaştırılmış öğretimi mümkün kılmak, mülteci çocukların yeni yaşamına uyumunda eğitimin rolü gibi konular hakkında seminerler yapılacak.

SON BAŞVURU 10 EYLÜL

Programa son katılım için başvuru tarihi 10 Eylül. Öğretmen Destek Programı hakkında daha detaylı bilgiye ve katılım başvuru formuna www.hyd.org.tr ‘den ulaşılabilir.

Kaynak: Duvar